STAKK organiseert ‘OPEN ATELIERS’

De STAKK – Stichting Ateliervoorziening Kunstenaars Kampen organiseert op 12 september 2015 OPEN ATELIERS aan de 1e Ebbingestraat 11 en 12.

Stakk1Op deze dag zullen ruim 15 kunstenaars hun atelier open stellen in het kader van de open Monumentendag met het thema kunst en ambacht. De STAKK zet zich sinds 1990 in om geschikte, betaalbare ateliers in Kampen te verhuren aan kunstenaars. Momenteel ondersteunt de STAKK ongeveer 50 kunstenaars.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Arne Heldoorn, Monique Lamboo, Timon Schellingerhout, Monique Meyer,
Tineke van der Velde, Atelier Ajna, Annette Boven, Atelier Hanzestad, work#art , Henk Jans, Noél Haile, Hans van Dalsen, Heidi Urban Pasterkamp, Viltzijdig, Juliette de Kinkelder, Ben Marsman, Martin Jan van Santen en Berthe Boers.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de ateliers van de kunstenaars en krijgen uitleg over het werk en het proces. Er kan ook werk worden aangekocht. Tekeningen, schilderijen, ruimtelijke werken, textiel en viltkunst zijn vertegenwoordigd.
In de vernieuwde expositieruimte van het pand vinden regelmatig exposities plaats. In september exposeert Tineke van der Velde.
Tineke van der Velde (1979) is geboren in Kampen en heeft aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens gestudeerd waar ze de lerarenopleiding volgde.Stakk2
Tineke specialiseert zich in het tekenen en schilderen van paarden, met dit kalenderjaar als speciale uitdaging een project waarbij ze elke dag een paard tekent of schildert. Een zoektocht naar mogelijkheden en beperkingen. Een kleine greep uit dit project, en de beelden die er uit afgeleid worden, zijn op deze expositie te bezichtigen.

De STAKK heet u van harte welkom op deze open atelierdag. Er is gratis koffie, thee en warme wafels voor de bezoekers.

Graag tot ziens bij de Open Ateliers op 12 September van 10.00 – 17.00 uur.

voor meer info – www.stakk.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*