Stand van zaken parkeergarage Buitenhaven

De werkzaamheden aan de parkeergarage verlopen nog steeds volgens planning. Tot aan de bouwvakantie is de aannemer bezig met het bouwen van de kelderwanden. De vakantie op de bouwplaats begint op 28 juli en duurt tot 27 augustus. De bouwwerkzaamheden liggen dan uiteraard stil. Wel zijn er gedurende twee weken van de vakantie enkele mensen op de bouw aanwezig die alvast voorbereidingen treffen voor de werkzaamheden die direct na de vakantie starten.

Tijdens de bouwvakantie is er geen reden om de Noordweg af te sluiten. De Noordweg gaat daarom van 28 juli tot 27 augustus open. Zodra het werk weer start gaat de Noordweg tijdelijk weer dicht. De Beatrixstraat blijft tijdens de vakantie eenrichtingsverkeer.

Op 27 augustus gaat de aannemer verder met de bouw. Het eerste dat hij dan doet, is de prefab betonelementen plaatsen. Daarmee krijgt de half verdiepte parkeerkelder een dak. De kelder en het dak bieden straks plaats voor het parkeren van de auto’s. Verder start het metselwerk. Het plaatsen van de prefab betonelementen en het metselwerk duurt tot ongeveer 2 maanden. De bouwfases daarna zijn:
• Afbouw bestaande uit: het aanbrengen luifels, balustraden en technische installaties.
• Inrichting openbare ruimte rondom de garage bestaande uit:
▪ Herinrichting De Hagen en kruising De Hagen/Noordweg
▪ Herinrichting deel Christinastraat;
▪ Herinrichting deel Noordweg;
▪ Herinrichting deel Oranjesingel.

Herinrichting omgeving en straten
Tijdens de herinrichting van de straten gelden er tijdelijke verkeersmaatregelen. Op dit moment werkt de aannemer deze maatregelen uit en direct na de zomer organiseren de aannemer en gemeente een inloopmoment waar omwonenden kennis kunnen nemen van de maatregelen en eventuele verbetertips kwijt kunnen. Omwonenden zijn hier inmiddels over geïnformeerd. De inrichting van de openbare ruimte gaat in stappen en start eind augustus. Het duurt tot eind november.

Opleverdatum 14 december
Op dit moment is de opleverdatum van de garage en de bijbehorende openbare ruimte gepland op 14 december van dit jaar.

Wethouder Geert Meijering: “Na alle problemen die er rondom de bouw van de garage zijn geweest, vordert de bouw nu gelukkig gestaag. Dat is mede te danken aan het geduld en begrip van de omwonenden. We hopen dat ook de laatste maanden van de bouw met zo min mogelijk overlast gepaard gaat”.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*