Stepgroep De Vrije Stepper actief in de regio

Stepgroep De Vrije Stepper, oorspronkelijk begonnen in Zwolle, is de laatste tijd behoorlijk gegroeid. Nu het mooier weer wordt, krijgen veel mensen zin om weer buiten te gaan sporten en dan is de stepsport een prima sport. De step is het ideale vervoermiddel om de stad en de natuur te ontdekken.

Steppen op een stoere Kostka-step is de leukste manier om een rondrit langs culturele en historische bezienswaardigheden te maken, langs de IJssel te toeren en tegelijk je spieren te trainen. Er is weinig oefening voor nodig, en je hebt een leuk uitje in de buitenlucht. Een gezond gevoel, gespierde billen en verbaasde blikken zijn de gevolgen van een tocht op de step, samen met stepgroep De Vrije Stepper.

“We zien deze steppers steeds vaker bezig in de regio Zwolle. Een flink aantal beginnende steppers uit IJsselmuiden is zeer actief, soms meermalen per week. Zelfs vanuit de polder is belangstelling.” Enkele leden van stepgroep De Vrije Stepper organiseren op 7 mei de Pontjestocht, 38 km met start en finish in Hattem. Iedereen is welkom op deze tocht en de deelname is gratis. Opgave vooraf is niet nodig, alleen als je een step wilt huren moet je dat tijdig opgeven via ariefolkers@kpnmail.nl. Op 24 juni is de IJssel-op-en-neer steptocht, georganiseerd door de Vrije Stepper in samenwerking met stepteam Doesburg. Afstanden: 200, 120, 40 km en in estafette 200 km. Start in Zwolle, inschrijfgeld € 12,00.

Stepgroep De Vrije Stepper heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk mensen op de step te krijgen. Daarom biedt de groep trainingen en tochtjes gratis aan en zij hebben daarvoor ook een aantal steps beschikbaar. Het is gezellig en al snel heb je de techniek onder de knie en ben je ook stepverslaafd! Al snel leg je flinke afstanden af en vliegen de kilo’s er af terwijl je een gespierd lichaam overhoudt.

De drempel om lid te worden van een wedstrijdteam met de samenhangende kosten en verplichtingen is voor een aantal mensen te hoog. Daarom biedt de stepgroep het steppen gratis aan, er zijn geen lidmaatschapskosten of kledingvoorschriften. Een groepje maakt regelmatig een tocht door de omgeving. Elke maandagavond gaat in IJsselmuiden een groep van start. Vrije Steppers spreken ook vaak individueel af voor een tochtje. Ook rijden ze regelmatig tochten buiten de regio. Maar niets is verplicht, je bepaalt altijd zelf waar je aan mee doet.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.devrijestepper.nl of neem contact op met Arie Folkers, tel. 06-38932400.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*