Na vorige week was de hoop gevestigd op een verrassing zaterdagmiddag. KHC moest aantreden tegen het hoger geplaatste SDV Barneveld, waarvan het in de uitwedstrijd een oor wassing kreeg.

Maar KHC begon slecht aan de wedstrijd. Er werd veel te veel ruimte weg gegeven aan de uiterst behendige aanvallers van SDV Barneveld. En als je geen strijd levert tegen dit soort tegenstanders kun je het schudden. Al na 5 minuten wist SDV Barneveld te profiteren via de binnenkant paal was het Lesley de Vette die het fraai af maakte 0-1. KHC was inmiddels wakker en ging op zoek naar de aansluittreffer. In de 7e minuut wist Ozhan Kardag de 1-1 te scoren middels een individuele actie. De Barneveldse sluitpost moest hierna worden vervangen met een blessure aan de hand. Vervolgens was het SDV Barneveld die er lustig op los mocht voetballen. Met de nodige geboden ruimtes wist het uiterst effectief om te gaan. In de 13e minuut werd het 1-2 via wederom Lesley de Vette die zo mocht doorlopen van een uiterst zwak middenveld zaterdagmiddag. Toen in de 26e minuut SDV Barneveld 1-3 maakte omdat er maar zo binnen gekopt mocht worden vanuit een hoekschop was KHC in feite een verslagen ploeg. KHC kreeg nog wel wat kansen via Tom Diender en Jelle Rupert, maar die konden ook het verschil niet maken zaterdagmiddag. Na de rust met twee verse krachten in de ploeg probeerde KHC het nog wel even. Maar niks lukte zaterdagmiddag, en SDV Barneveld vond het wel prima zo. Het speelde ook niet geweldig de 2e helft maar nam de wel verdiende punten mee de bus in naar Barneveld. Scheidsrechter Steve Oosterkamp uit Dalfsen hield de kaarten op zak in deze sportieve ontmoeting.

Resumerend: KHC heeft ver beneden zijn kunnen gespeeld zaterdag. Het was geen schim van het team wat we vorige week zo hebben zien knokken in de wedstrijd tegen Dos’37. En als je zo begint tegen een technisch betere tegenstander als SDV Barneveld kun je het vergeten. Met name op het middenveld was KHC uiterst zak in de 1e speelhelft. De geboden ruimtes werden uiterst effectief afgestraft, en daardoor kwam KHC geen moment in de wedstrijd. Maar weer uit kijken naar de volgende wedstrijd. Volgende week komt weer een topper op bezoek, Bennekom is dan de tegenstander. De Gelderlanders gingen ook fors onderuit met 0-3 tegen koploper DFS uit Opheusden. KHC zal uit een ander vaatje moeten tappen wil het punten overhouden. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Baars uit Groningen.