Sterke seizoenstart KV Skonenvaarder

Afgelopen weekend was de start van het nationale wedstrijdseizoen voor de KV Skonenvaarder. Tijdens de Sprint-cup in Wormer liet de clubkampioen van 2018 direct weten ook in 2019 een rol van betekenis te willen spelen. Goud werd er binnengehaald op alle afstanden in verschillende formaties.

Zo haalden Albart Flier (100/500m) en Ruth Vorsselman in de K1 (200m) goud bij de senioren. Bij de junioren A was er in de 2 persoonskano (K2) goud voor Daniel Bos en Wessel van Dieren op alle afstanden (100m/200m/500m). Bij de junioren B was er ook veel succes in de K2. Zo was er goud voor Jessin Kroes & Jesse Penninkhof op de 500m,  Robbie Kock en Jessin Kroes op de 200m en Robbie Kock en Jesse Penninkhof op de 100m.

In de K4 liet de kanovereniging uit Kampen zien ook in de breedte een sterk team te hebben met een 1e plaats in verschillende formaties en afstanden. Bij de heren senioren waren dat Huub van der Gulik, William Bos, Peppijn Rippen en Albart Flier op de 500m.  Dames senioren met Marit Kattenberg, Jennely Bos, Ruth en Isa Vorsselman op de 100/200/500m). En ook de junioren B met Jesse Penninkhof, Robbie Kock en Jessin Kroes wonnen alle afstanden.

Naast al deze gouden medailles behaalden de kanovaarders ook nog veel ander eremetaal binnen. Aspirant Jasper Kappert had hierbij een belangrijk aandeel, door op alle afstanden zilver dan wel brons te bemachtigen. 15 juni tijdens de Hanzeregatta in Kampen wil de KV Skonenvaarder een vervolg geven aan deze sterke seizoenstart.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*