Stevige metal met stoere frontvrouwen in ‘t Ukien

Foto_Sin7sinS

Op zaterdag 21 maart staan er maar liefst drie metalbands op het podium van ’t Ukien. Met een gemeenschappelijke overeenkomst: stoere vrouwen op zang. Sleeping Romance, Sin7sinS en La Ventura brengen een avondvullend programma vol stevige gitaren, melodieuze zang en snoeiharde drums.

De Italiaanse band Sleeping Romance is een symfonische metalband onder leiding van de mooie Federica Lanna. De band is getekend door een Zweeds label en momenteel op tour door Nederland. De muziek heeft veel weg van Within Temptation, Epica en Delain, met een Italiaans tintje vergelijkbaar met Lacuna Coil.

Sin7sinS deelde het podium eerder al met bands als Leaves’Eyes, Epica en Sepultura. De band rondom zangeres Lotus bracht in november vorig jaar het album ‘Purgatory Princess’ uit, dat goed werd ontvangen door de critici. Lords of Metal omschreef de band als volgt: “Een fijne mix waarbij het aanstekelijke gevoel van uptempo rock nummers in een stevig metalen jasje is gehangen.”

La Ventura heeft Carla van Huizen als frontvrouw. Zij staat bekend om haar stevige melodieuze stem, zowel clean als gruntend. De band timmert al sinds 2006 aan de weg en heeft al optredens in clubs en festivals door heel Europa op haar naam staan.

De zaal gaat op 21 maart om 20:00 uur open en de eerste band begint om half 9. Tickets zijn in de voorverkoop voor 6 euro verkrijgbaar bij Blue Music, De Fantast en www.ukien.nl. Op de avond zelf kost een kaartje 10 euro aan de deur. Meer informatie is te vinden op de website van ’t Ukien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*