Studenten Landstede adviseren gemeente Kampen over armoedebeleid voor jongeren

Half november is een groep mbo-studenten van Landstede gestart met Speaking Minds. Dit is een project, waarbij studenten de gemeente Kampen adviseren. In een aantal bijeenkomsten krijgen de studenten informatie en praktische opdrachten om tot een goed advies te komen. Bij de gemeente Kampen is de opdracht om na te denken over het armoedebeleid voor jongeren.

Speaking Minds brengt jongeren en beleidsmedewerkers van gemeenten bij elkaar. Samen buigen zij zich over het gemeentelijk armoedebeleid. De gemeente formuleert een onderzoeksvraag die aansluit bij de leefwereld van jongeren. De adviezen zijn niet vrijblijvend. Binnen een half jaar moet de gemeente de jongeren informeren wat er met hun adviezen en aanbevelingen is gebeurd.

De deelnemers leren hoe gemeenten werken en hoe zij invloed kunnen uitoefenen op het beleid. Ook krijgen de studenten onderzoeksvaardigheden en gespreks- en presentatietechnieken aangeleerd. De jongeren presenteren hun advies door middel van eigen foto’s, die voorzien zijn van een korte toelichting.

Het programma wordt eind januari 2018 afgesloten. In een slotbijeenkomst wordt de presentatie overhandigd aan de wethouder en de betrokken beleidsmedewerkers. De gemeente gaat vervolgens met de jongeren in gesprek over de adviezen en aanbevelingen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*