Suzanna Broekhuizen uit Kampen verkiesbaar voor Europees Parlement

168

Suzanna Broekhuizen uit Kampen staat definitief op de negende plek van de kieslijst van het CDA voor de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni. Zij is een van nieuwe gezichten op de lijst, die een mooie mix van frisse nieuwkomers en ervaren kandidaten bevat. Broekhuizen wil zich graag inzetten voor kansengelijkheid, voedselzekerheid en duurzame oplossingen. “De stem van jongeren moet gehoord worden in Brussel.”

Vanaf de negende plek op de kandidatenlijst van het CDA voor de Europese Parlementsverkiezingen mag de 20-jarige Suzanna Broekhuizen uit Kampen een gooi doen naar een zetel. Dat is de conclusie na het partijcongres van het CDA op zaterdag 23 maart in Nijkerk, waar de leden het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst definitief hebben vastgesteld. “Ik ben blij en dankbaar dat ik het vertrouwen heb gekregen van de CDA’ers. Het is een hele eer om de jongste kandidaat op de lijst te mogen zijn. Graag wil ik mij de komende periode inzetten voor een waardevol Europa“, aldus Broekhuizen.

Suzanna Broekhuizen kwam als middelbare scholier door het Groot Kamper Scholierendebat van CDJA IJsseldelta in aanraking met het CDA. Ze was kandidaat namens CDA Kampen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. In september 2023 won ze de eerste prijs in het Europees Parlement met haar ideeën over het kunnen blijven garanderen van voedselzekerheid. In het dagelijks leven werkt ze als beleidsmedewerker Integrale Veiligheid voor de gemeente Woudenberg.

Migratiepact en havenstrategie
De delegatie van het CDA heeft de afgelopen jaren in het Europees Parlement een cruciale rol gespeeld bij de totstandkoming van het migratiepact waardoor we weer grip op de buitengrenzen en migratie binnen Europa krijgen. Daarnaast heeft Europarlementariër en CDA-lijsttrekker Tom Berendsen zich met succes ingezet voor een havenstrategie, waarbij het terugdringen van Chinese invloeden binnen de Europese havens een speerpunt is.

Berendsen is erg blij met de kandidatuur van Suzanna Broekhuizen. “Er staan de komende jaren grote onderwerpen op de Europese agenda. Zoals energie, migratie en defensie. Suzanna is als geen ander in staat om die onderwerpen ook van en voor jongeren te maken”, aldus lijsttrekker Tom Berendsen (CDA).

Kansengelijkheid, voedselzekerheid en duurzame oplossingen
Broekhuizen geeft aan dat de opeenstapeling van crisissen haar generatie zorgen baart. “Precies daaraan wil ik werken. Door de handen ineen te slaan, verantwoordelijkheid te nemen en te zoeken naar passende oplossingen. Door te investeren in kansengelijkheid, voedselzekerheid en duurzame oplossingen.”

Broekhuizen hoopt dat ze het vertrouwen krijgt om van betekenis te kunnen zijn in Brussel. “De stem van jongeren moet gehoord worden in Brussel. Daar wil ik graag voor zorgen. Vanaf de negende plek op de kandidatenlijst ga ik dan ook vol energie en enthousiasme de campagne in.”