In speelronde 4 stond voor het eerste elftal van SV Zalk de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld op het programma. Voorafgaand aan deze speelronde stond Zalk met 7 punten op de 2e plek. WZC had 1 punt minder dan Zalk en stond daarmee met meerdere ploegen op een gedeelde 3e plek.

De wedstrijd kon wederom gevolgd worden via een livestream. Wederom top geregeld door Zalk ICT, dit keer in samenwerking met een aantal sponsoren van WZC. De supporters konden Zalk via de livestream in de volgende opstelling zien starten aan de wedstrijd: Nik Kloosterboer, Emiel Post, Joost Ottens, Jeroen van den Bosch, Ramin Ezzat; Burak Alp, Dirk-Jan van Dijk, Gerben Hamer; Shaan Tasneem, Simon van Halm en Michel Hamer. Op de bank zaten Sander Kuiper, Sander Held en Jesper Esselink.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Zalk een grote kans om op 0-1 te komen. Burak Alp zette Michel Hamer alleen voor de keeper. Zijn schot ging echter langs de verkeerde kant van de paal. Echt grote kansen werden er vervolgens niet gecreëerd aan beide kanten. Shaan Tasneem leek alleen op de keeper af te gaan, maar werd gestopt met een sliding. De scheidsrechter vond het onvoldoende om voor een vrije trap te fluiten. Aan de andere kant had WZC recht op een penalty, maar ook hier werd niet voor gefloten.

In de 36e minuut kwam Zalk toch op voorsprong. Vanaf de linkerkant speelde Michel Hamer rond de middenlijn Simon van Halm in. Simon opende vervolgens goed op de rechterkant naar Shaan Tasneem. Shaan was sneller dan zijn tegenstander en gaf de bal vervolgens uitstekend voor het doel, waar Michel Hamer was doorgelopen en volledig vrij kon inschieten: 0-1. Doordat WZC een mogelijkheid voor rust niet benutte, was dit ook de ruststand.

Ongewijzigd begonnen beide ploegen aan de 2e helft. Ook aan het spelbeeld veranderde weinig. Er werden niet veel grote kansen gecreëerd en de wedstrijd verliep vrij rommelig met veel overtredingen en commentaar over en weer. Wel leek Zalk een grote kans te krijgen op de 0-2. Michel Hamer gaf een crosspass en daardoor konden Shaan Tasneem en Simon van Halm samen op de keeper af. Vanwege een onschuldig woordje die volgens het reglement niet mag, floot de scheidsrechter voor een vrije trap voor WZC en dus ging deze grote kans verloren.

Met nog een kwartier op de klok kwam Sander Held in het veld voor Michel Hamer en had Zalk een taak: de voorsprong vasthouden en waar mogelijk uitbouwen. Dat leek lang te lukken, tot de 89e minuut. De scheidsrechter vond dat er te lang werd getreuzeld met een ingooi en gaf de bal aan WZC. De voorzet die hierna volgde schoot door en werd door iedereen gemist, behalve door Jorn Kroes. Namens WZC schoot hij de bal in het doel voor de eindstand: 1-1.

Een zuur gelijkspel voor Zalk. Wel is het team van trainer Henk Buimer nog ongeslagen in de competitie en staat het nog steeds 2e, onder koploper Wijthmen dat deze zaterdag niet in actie kwam. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Dieze West op het programma voor Zalk. Er wordt, uiteraard onder voorbehoud in deze tijd, om half 3 afgetrapt op Sportpark An de Steege.