woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsSymbolische paasbult voor Wilsum

Symbolische paasbult voor Wilsum

-

Vrijdagavond 7 april waren er in Wilsum opnames voor het televisieprogramma ‘Even tot Hier’, welke zaterdagavond 8 april om 21.30 uit wordt gezonden.

In dit programma wordt op een ludieke wijze de week doorgenomen door de presentatoren Niels van der Laan en Jeroen Woe. Onderdeel van de show is dat er aandacht wordt gegeven aan zaken die niet door gaan. Aangezien het paasvuur van Wilsum dit jaar niet door kon gaan, was dit een mooie aanleiding voor de redactie om hier aandacht aan te geven.

Inwoners van Wilsum werden opgeroepen om rond 21.00 aanwezig te zijn op de plek waar normaal het paasvuur plaats vindt. Nu was daar geen grote bult met takken te vinden, maar een gigantisch opblaasbaar scherm. Lampionnen werden uitgedeeld en men kon een kopje chocolademelk halen.

Gedurende de tijd werden er opnames gemaakt, van onder andere Roelof en Christien Marskamp die normaliter dus hun land ter beschikking stellen voor de organisatie. Een voetballer van SV Spakenburg had de eer om het digitale paasvuur op groot scherm ‘aan te steken’. Zo hebben de Wilsummers toch nog mogen genieten van een prachtig paasvuur, al was het net even anders dan normaal.

Nieuwsgierig geworden? Kijk de aflevering van ‘Even tot Hier’ vanavond om 21.30 of via NPO even terug.

Bijdrage van Erik Hekhuizen en Robert van den Belt
Foto’s: Christine Riezebos

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen