Teleurstellend verlies van KV DOS Kampen Veltman in stadsderby

(Ingezonden)

Voorafgaand aan de stadsderby stond er voor beide ploegen veel op het spel. Voor DOS zou bij winst betekenen dat men rechtstreeks in de overgangsklasse zou blijven uitkomen. Voor de KV Wit-Blauw waren er nog mogelijkheden om kampioen te worden, mits de koploper Heerenveen steken zou laten vallen. Daarnaast stond de wedstrijd in het teken van afscheid nemende spelers bij beide ploegen.

Bij DOS speelde André Beens zijn laatste wedstrijd en bij Wit-Blauw was het de laatste wedstrijd van Jelle Visscher en Vladimir Slot.
Het in grote getale aanwezige Kamper publiek kreeg echter nooit de wedstrijd te zien waar men op gehoopt had, Wit-Blauw was oppermachtig, tegen een kansloos spelende thuisploeg die nimmer een vuist kon maken.

Waar de Wit-Blauwers wel wisten te scoren, bleven de scores bij de geelzwarten uit en mede door de vele fouten van de thuisploeg liepen de gasten gemakkelijk uit naar een ruststand van 7-12.
Ook in de tweede helft werd het spelbeeld niet anders, de Wit-Blauwers vergroten gemakkelijk de voorsprong en de geelzwarten speelden vooral tegen zichzelf. Dennis van Putten speelde een sterke wedstrijd, hij vond als enige van DOS regelmatig de korf en scoorde uiteindelijk zeven doelpunten!

Met de eindstand van 11-20 was het voor het thuispubliek zuur dat er voor de vierde maal dit seizoen werd verloren van de stadsgenoot. Wit-Blauw liet zien dat zij op dit moment, zowel in de zaal als op het veld, de sterkste korfbalploeg uit Kampen zijn. Door de winst van Heerenveen werd deze ploeg kampioen en behaalde Wit-Blauw een knappe tweede plaats.

Voor KV Dos Kampen Veltman volgt er, door dit verlies, volgende week nog een beslissingswedstrijd tegen KIOS uit Ruinerwold. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om degradatie te voorkomen. Hopelijk krijgt de afscheid nemende coach Herman Engberts zijn ploeg weer op de rit en weet hij de DOS te behouden voor de Overgangsklasse.

Scores: Dennis van Putten 7, Daniël Lewerissa 1, Yvonne te Hove 1, Josie Vos 1, André Beens 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*