Tijdelijke parkeerplaatsen vanwege afsluiting benedendek parkeergarage Buitenhaven

De gemeente Kampen besloot vorige week om het benedendek van de parkeergarage Buitenhaven tijdelijk af te sluiten vanwege lekwater uit afwateringsgaatjes. Naast deze lekkage is ook lekkage geconstateerd via de naden, langs balken en ter plaatse van de kitvoegen. Een onafhankelijk expert doet onderzoek naar de oorzaak en hoe dit opgelost kan worden. Binnen twee weken wordt de rapportage van het onderzoek verwacht.

Tijdelijke parkeerplaatsen
Omdat nog niet bekend is hoelang de afsluiting van het benedendek duurt, worden er tijdelijke parkeerplaatsen aan de Oostzeestraat en de Berklaan ingericht. Het bovendek wordt nu volledig benut, de vakanties beginnen en op donderdag 18 juli vindt de eerste Kamper Ui(t)dag plaats. De tijdelijke parkeerplaatsen zijn uiterlijk donderdag 18 juli klaar voor gebruik.

Metingen aan het bovendek
In het bovendek zijn eerder scheuren geconstateerd. Om dit nauwkeurig in beeld te brengen, is opdracht gegeven om op korte termijn een nulmeting te verrichten. Op een later moment wordt opnieuw gekeken naar de situatie. Het bovendek hoeft tijdens de meting niet autovrij te zijn. Ondanks de lekkage en de scheurvorming is de constructie veilig en daarmee ook het gebruik van het bovendek.

Gebruikers van de parkeergarage worden met een bord gewezen op de afsluiting van het benedendek. De direct omwonenden zijn geïnformeerd. Hoelang het benedendek afgesloten blijft is nog niet bekend, maar dit wordt zo beperkt mogelijk gehouden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*