Turners RKDOS tonen klasse tijdens Nederlands Kampioenschap in Ahoy

In een volgepakt AHOY hebben de eredivisie turners van RKDOS afgelopen weekend gestreden op het Nederlands Kampioenschap Turnen. Elias Ridder kroonde zich voor het eerst in de clubhistorie van RKDOS tot kampioen op de meerkamp. In de leeftijd tot zestien jaar hield hij de concurrentie achter zich. Zondag voegde de zestienjarige turner daar nog twee gouden, drie zilveren en een bronzen medaille aan toe in de toestelfinales.

Het kampioenschap begon vrijdag teleurstellend. Ricardo Solino Overmars blesseerde zich tijdens de podiumtraining aan zijn enkel. Naast de strijd om eremetaal in de Junioren tot achttien jaar staat de komende weken ook kwalificatie voor de Europese Jeugd Olympische Spelen op het spel. Aanstaande zaterdag wacht het tweede kwalificatiemoment in Den Bosch. Samen met het medisch team zal gekeken worden of hij op tijd opgelapt kan worden.

In dezelfde categorie debuteerde Wessel Loman uitstekend met een zesde plaats op de meerkamp. IJsselmuidenaar Sander Kalter kon zijn derde plek van vorig seizoen, nu door blessureleed en zijn succesvol afgeronde examens, helaas niet verdedigen. Kalter kwam in actie op vijf van de zes toestellen.

Naast de Nederlandse kampioenschappen werden tijdens de Ahoy Cup, waar de nationale kampioenen uit de eerste en tweede divisie tegen elkaar strijden, ook uitstekende prestaties neergezet door Lars Boerrigter, Coen Linn en Jurian Dekker. Boerrigter kroonde zich op zijn favoriete toestel Vloer voor het tweede jaar op rij kampioen. Jurian Dekker werd tiende op de meerkamp en greep net naast eremetaal op vloer en sprong. Coen Linn sluit zijn seizoen af met een vijfde plek op brug en een zesde plek op de meerkamp.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*