Brullende motoren en lachende gezichten op ‘De Mooiste Dag’

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie
KAMPEN – Het heet ‘De Mooiste Dag’ en dat is het ook. Live Life. Woensdag 3 juli is de Oudestraat vanaf 10.00 uur weer het decor voor deze monsterlijke tocht. Tijd voor brullende motoren en vrolijk lachende gezichten. Deze keer met een recordaantal deelnemers. Meer dan 350 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking uit Kampen en omgeving, en ruim 250 motorrijders die hen een onvergetelijke dag gaan bezorgen. Komt u ze ook uitzwaaien?

Vanaf 10.00 uur vertrekt de stoet vanaf de Nieuwe Markt langs de Burgwal, de Oudestraat, Koornmarkt, IJsselkade, Stadsbru en Frieseweg. Live Life 2019 gaat dit jaar naar Ossenzijl. Een prachtige tocht voor een onvergetelijke dag. De kop van de immense stoet motoren komt rond 15.30 weer aan op de Nieuwe Markt. De route loopt dan langs de IJsselkade, Oranjesingel, Ebbingestraat, Broederweg, Burgwal, tot de Nieuwe Markt.

Toertocht
‘Ontspannen achterop de motor of in een zijspan op weg naar een fantastische dag in de vrije natuur’, vertelt de organisatie. De Mooiste Dag is een motortoertocht voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking uit Kampen en omgeving. ‘Wat in 1996 begon als een kleinschalig evenement, is inmiddels uitgegroeid tot een groots, professioneel en succesvol evenement.’ Ieder jaar komen 250 enthousiaste motorrijders vanuit het hele land naar Kampen. Dat levert een prachtig plaatje op van ronkende motoren, stoere motorrijders en vele mensen met een beperking die met plezier achterop de motor stappen. Ook het bedrijfsleven en tal van organisaties in Kampen en omgeving dragen hieraan bij.

In totaal zijn er dit jaar meer dan 800 mensen betrokken bij De Mooiste Dag. ‘Zonder de steun van vele lokale en regionale sponsoren zou De Mooiste Dag niet mogelijk zijn. Stichting Live Life heeft jaarlijks een budget nodig van circa 22.000 euro om ‘De Mooiste Dag’ te kunnen organiseren.’ Want hoewel de uitvoering volledig wordt gedaan door onbetaalde vrijwilligers, worden er toch kosten gemaakt. ‘We ontvangen geen overheidssubsidie en zijn daarom voor het vergoeden van de onkosten volledig afhankelijk van sponsoren en donateurs.’ De Mooiste Dag mag zich al jarenlang verheugen in een ongekende hoeveelheid sponsoren die met geld, diensten en goederen, hun bijdrage aan dit grootse feest leveren. Meer weten? Kijk op www.stichtinglivelife.nl.

Ook dit jaar is KampenOnline er uiteraard weer bij en zullen onze medewerkers de start, een gedeelte van de tocht, de aankomst en terugreis van ‘De mooiste dag’ weer LIVE uitzenden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*