Turnsters GV DOS Kampen bij RTV Oost

Dinsdag 20 december werden door RTV Oost opnames gemaakt in de turnhal van Kampen. Voor het programma Overijssel Vandaag werd een item gemaakt over het Sanne-Wevers effect. Heeft het winnen van de gouden medaille op de Olympische Spelen geleid tot meer leden voor de Overijsselse turnverenigingen?

Op donderdag 22 december om 17.00 uur is het programma te zien bij RTV Oost.
RTV Oost bezocht de afgelopen weken drie turnverenigingen in de provincie. Een daarvan was GV Dos Kampen. De selectiegroep van GV Dos Kampen bestaat nu uit 26 enthousiaste meisjes in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar. Zij trainen (afhankelijk van leeftijd en niveau) meerdere keren in de week en doen mee aan regionale en landelijke wedstrijden.

Het filmen was natuurlijk een hele belevenis. De meisjes lieten zien wat ze kunnen. Volgens trainsters Meini Pierik en Diana van der Weerd lijkt er bij GV Dos Kampen wel iets te merken van het gouden succes van Sanne Wevers. De belangstelling voor turnen neemt toe en het ledental van de vereniging stijgt het laatste jaar. De meiden doen erg hun best om goede prestaties neer te zetten. Bij GV Dos Kampen kunnen turnsters terecht van de eerste tot en met de vijfde divisie. Naast goed leren turnen is het ook heel gezellig om samen bezig te zijn en steeds weer nieuwe dingen te leren.

Wil jij ook weten of gymmen of turnen iets voor je is? Doe dan een keer mee. Bij GV DOS Kampen kun je zowel recreatief turnen als selectie turnen. Meisjes met talent kunnen gevraagd worden voor de selectiegroep. Meer informatie is te vinden op de website van GV DOS Kampen www.gvdos-kampen.nl/.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*