dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsUitreiking Frits de Zwerverprijzen 2014

Uitreiking Frits de Zwerverprijzen 2014

-

Frits-de-zwerver

Op vrijdag 25 april, om 16.00 uur, worden in de raadzaal van het Gemeentehuis van Hardenberg de winnaars bekendgemaakt van de Frits de Zwerverprijzen 2014.

Voor deze prijsuitreiking is als gastspreker uitgenodigd de heer Dick Kaajan, archivaris bij het Nationaal Archief. Hij houdt een toespraak met de titel Lessen uit de oorlog van Frits de Zwerver. De voorzitter van de jury en zoon van Frits de Zwerver, Jan Slomp, leest het juryrapport voor, waarna wethouder Jannes Janssen de prijzen 2014 uitreikt aan de winnaars. Het programma wordt muzikaal opgeluisterd door Kirsten en Elvira Nijmeijer uit Bergentheim.

In de loop van 2013 organiseerde de stichting IJsselacademie Kampen, in samenwerking met het Frits de Zwerverfonds, voor de veertiende keer de essay/opstelwedstrijd voor de Frits de Zwerverprijs. Jongeren van 14 tot en met 18 jaar konden hun schrijftalent beproeven op het thema Verduistering.

Onder de schuilnaam Frits de Zwerver opereerde verzetsstrijder ds. Frederik (Frits) Slomp, die in de bezettingstijd predikant was in Heemse-Hardenberg. Hij gaf daar de aanzet voor de oprichting van één van de grootste organisaties voor hulp aan onderduikers en vervolgden in ons land. Het Frits de Zwerverfonds is in 2000 opgericht met het doel de belangstelling voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, speciaal bij jongeren, levend te houden. Daarbij richt het zich op het Overijsselse gedeelte van het samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht.
Meer informatie bij jv*********@ij************.nl.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen