Veel besproken kunstwerk bij ingang Station Zuid geplaatst

Het veel besproken kunstwerk ” De Onmisbare”  van Joep van Lieshout is woensdagmiddag bij de centrale ingang van Station Kampen Zuid aan het Stationskwartier geplaatst. Het kunstwerk dat € 135.000 kost, is betaald uit de bouwexploitatie van Het Stationskwartier en deels uit subsidie van de provincie. De officiële onthulling gaat nog op 25 september plaats vinden.

In 2017 heeft de commissie Kunstproject Station Zuid in opdracht van de gemeente Kampen een aantal kunstenaars gevraagd een monumentaal kunstobject te realiseren voor het station. Het kunstwerk moest een link hebben met het station, waarbij de kunstenaar zich onder andere moest laten inspireren door de thema’s: vervoer, mensen, beweging en verbinding tussen oud en nieuw Kampen.

Na veel wikken en wegen heeft de commissie toen unaniem de voorkeur gegeven aan het ontwerp ’De Onmisbare’ van Joep van Lieshout uit Rotterdam. Het beeld van Van Lieshout bestaat uit een aantal bolvormen, gebaseerd op de moleculen waaruit de mens is opgebouwd. Het beeld staat voor de verbinding tussen de mens, beweging en voortuitgang, verwijzend naar de bron van ons bestaan. Het materiaal is laminaat glasvezel met een afdeklaag van 50% brons/koper/messing, gepatineerd in koperoxidegroen. Het beeld is 5 meter hoog.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*