Verdiende zege voor KHC op ASV Dronten

Vooraf werd er vooral gerekend in het KHC kamp. Een verlies partij op ASV Dronten zou het verschil in punten terug brengen tot 8 en bij winst tot 14. Een belangrijke pot voetbal dus.

De wedstrijd ging voor KHC voorspoedig van start. Al in de 4e minuut werd Mittchel Hooisma onderuit gehaald en leverde dat de tegenstander een kaart op en een vrije schop voor KHC op een gevaarlijke plek. De voorzet werd rakelings over gekopt door Durk van der Leest. Enkele minuten later lepelde Hooisma de bal weer voor het doel, en was het Brenn de Lange die raak kopte 0-1.

KHC ging goed door en bleef ASV Dronten onder druk zetten. In de 9e minuut leek Hooisma KHC op 0-2 te brengen. Hij omspeelde de doelman en was te slordig in de afwerking. De harde inzet op een open doel belande tot ontzetting van alles wat KHC was tegen de paal. Even later herstelde Hooisma zich door aan de basis te staan van de 0-2. Een prachtige voorzet bracht Burak Alp instelling, die met een hakje achter het stambeen scoorde. KHC was oppermachtig en ASV Dronten kwam er in die fase niet aan te pas. Dan ontstaat er concentratie verlies in het team van KHC, en kantelt de wedstrijd. KHC komt vol onder druk te staan en speelt erg slordig. Teveel lopen met de bal, en deze vervolgens maar zo inleveren. KHC moet met 0-4 voorstaan met de rust, maar het wordt zomaar 1-2 door een doelpunt in de 43e minuut.

De aansluittreffer maakt het weer spannend en ASV Dronten ging na de thee fel op jacht naar de gelijkmaker. Toen de storm geluwd was kwam KHC weer beter in zijn spel. Spits Jeffrey de Nooijer gaf in de 63e minuut een sublieme pass op Brenn de Lange die fraai scoorde. De KHC defensie onder leiding van een sterk spelende Durk van der Lees gaf weinig meer weg. De jeugdige scheidsrechter Sam Tyler (21) floot een prima wedstrijd.
Resumerend: KHC heeft een volkomen verdiende zege behaald op een matig spelend ASV Dronten. De polderbewoners zullen alles moeten geven om te verdwijnen uit de onderste regionen. KHC speelde bij vlagen goed, en was de bovenliggende partij. Jammer dat de 2-0 voorsprong niet over de streep wordt getrokken met de rust want dan speel je een veel makkelijkere wedstrijd. Het team wil in zo’n fase teveel.
Man van de wedstrijd – Brenn de Lange

De komende 2 weken geen competitie voetbal voor KHC. Het is nog opzoek naar een tegenstander voor aanstaand weekend 23 februari of de week erop 2 maart. Op zaterdag 9 maart hervat de competitie weer. KHC speelt dan een uitwedstrijd in en tegen Scherpenzeel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*