Afgelopen zaterdag pakten de korfballers van Kv Dos Kampen de zaalcompetitie weer op na 3 weken Kerst vakantie. Kv Drachten/de Wiel had het zelfde aantal punten als de Kampenaren. Dus was het belangrijk om deze wedstrijd te winnen. Zo zou de derde plaats kunnen worden behouden. Helaas wisten de korfballers van Dos Kampen, door een tekort aan scorend vermogen, in vooral de eerste helft, dit niet vast te houden en was het verlies met 24-18 onvermijdelijk.

Dos begon sterk, het eerste aanvalsvak was scherp en met name Yvonne ten Hove forceerde met haar spel 2 strafworpen. Ze scoorde daarnaast ook nog van afstand, waardoor er na 5 minuten een voorsprong van 2-4 op het scorebord stond. Echter wist het tweede aanvalsvak dit niet voort te zetten. Er werden veel kansen gemist, waarbij de bal wel steeds op de rand van de korf belandde, maar er niet in ging. Zo kon Drachten gemakkelijk uitlopen naar een rust stand van 11-6.

Door de druk die de ploeg uit Drachten gaf op het spel van de Kampenaren wisten ze na de begin fase nimmer meer in de wedstrijd te komen. Wanneer dan ook nog het scoringspercentage beneden peil is, was het eenvoudig voor de Drachtenaren om de opgebouwde voorsprong in de 1e helft vast te houden.

In de 2e helft herstelde de ploeg uit Kampen zich enigszins maar kv Drachten wist steeds het verschil vast te houden zodat de einduitslag van 24-18 terecht was.

Door dit verlies staan de korfballers uit Kampen opeens op de één na laatste plek en zal er volgende week moeten worden gewonnen van SKF uit Veenendaal.

Scores: Dennis van Putten 5, Yvonne ten Hove 3, Matthijs Bastiaan 3, Daniël Lewerissa 3, Josie Vos 2, Nikita Brehler 2.