Video: Zorgmarkt voor de jeugd in IJsselmuiden

De freestyler Bodhi was aanwezig,meedoen met een bootcamp en veel informatie over gezondheid voor de jeugd.

De zorgaanbieders  van het Kulturhus hielden zaterdag achter sporthal Oosterholthoeve in IJsselmuiden een zorgmarkt voor de jeugd. Zij deden dat samen met een aantal andere deelnemers, waaronder Jongerenwerk, Stichting Welzijn Kampen, politie, de hoeksteen en sportcentrum Sonnenbergh.

Op de markt was voor jongeren en ouders informatie te vinden en van alles te doen voor de leeftijdsgroep vier- tot zeventienjarigen. Je kon er terecht met vragen over gezondheid, ontwikkeling, voeding, beweging, veiligheid, middelengebruik, slaap, gebruik van sociale media en nog veel meer.

Er was veel aandacht voor preventie. Wie gezond wil zijn en goed in zijn vel wil zitten kan daar van jongs af aan voor zorgen.  Men wilde vooral laten zien wat je zelf allemaal kunt doen om gezond(er) te worden en te blijven als je opgroeit. De markt werd geopend door wethouder Geert Meijering. Hij gaf het startsein aan de campagne ‘water drinken gezond’ van het Jongeren Op Gezond Gewicht Kampen. Dit zou hij doen door een watertappunt voor IJsselmuiden in gebruik te stellen maar dat feest ging even niet door. Het tappunt was nog niet aangelegd. De wethouder schonk daarom symbolisch water uit een jerrycan.

Bekijk de video hierboven in de player.
Een bijdrag van Rudi Last voor KampenOnline.

jeugdzorg-markt

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673