Video: Massaal protest boeren Kampereiland bij Stadhuis

Donderdagavond hebben de boeren van Kampereiland massaal geprotesteerd tegen de pachtverhoging. Een menigte van ongeveer 100 personen verzamelde zich omstreeks 19.00 uur bij het Stadhuis.

Initiatiefnemers van de demonstratie waren de jonge ondernemers van het Kampereiland. Zij wilden met het protest een signaal afgeven tegen de pachtverhoging. Deze gaat dit jaar met maar liefst 22% omhoog. Afgelopen jaar steeg de pacht ook al met 13%.

Met het protest wilden zij als boeren bij de politiek duidelijk maken dat voor hen het plafond is bereikt en dat deze verhoging niet redelijk is.

Bekijk de video van het protest hierboven in de player. Een verslag van Gert Bartelink en Rudi Last

In de raadsvergadering die later plaats vond werd een motie van het GBK om de pachtverhoging van tafel te krijgen aangehouden tot december. Dan gaat de raad weer verder hierover praten. In de tussentijd wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn.

Verantwoordelijk wethouder Martin Ekker was niet blij met de motie. “Geef mij de tijd om met duurzame oplossingen te komen.” Was zijn reactie in de raadszaal. Wordt dus vervolgd.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673