Video: Zeer realistische oefening in de binnenstad Brandweer en Politie

Veel brandweer en politie op de been. Relschoppers maken het werk van de brandweer bijna onmogelijk.

Donderdag vond in de binnenstad van Kampen een zeer realistische oefening van de brandweer en de politie plaats. Omdat er in de binnenstad in verband met de dichte bebouwing sprake is van een groot risico op brand met uitbreidingsgevaar, is het belangrijk dat er wordt geoefend.

Het scenario van de oefening:
Om 19.15 uur kwam er bij de brandweer de volgende melding binnen: “PRIO 3 OEFENING Brandgerucht : Eetcafé FATIH : Oudestraat : 186 8261CW Kampen 041094 041432 042337 (inci 20)”

In café fatih was een feestje met ongeveer 50 man aan de gang en daar was sprake van brandstichting. Een omwonende zag rook uit het pand komen en heeft de brandweer gebeld. Ter plaatse heeft de politie de fatih ontruimt waarna de brandweer zijn werk kon doenn. Op de eerste verdieping bij de toiletten was een forse brand ontstaan. Omdat de binnenstad een groot risico heeft door de dichte bebouwing is de brandweer eerst met twee tankautospuiten uitgerukt. De politie had tijdens de werkzaamheden van de brandweer zijn handen vol aan de feestvierende jeugd die graag weer naar binnen wilde. Ook ontstonden er relletjes warbij geweld niet werd geschuwd.
Dankzij het werk van de politie, die met veel manschappen aanwezig waren, kon de brandweer veilig de brand bestrijden. De politie kon de relschoppers goed op afstand houden.

Al met al een goede en leerzame oefening. Na de oefening werd er gezellig bijgepraat door de feestende jeugd, politie en brandweer.

Bekijk de video hierboven in de Player.
Een bijdrage van Gert Bartelink en Rudi Last
Montage: ZidG


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673