Video: Zangers en zangeressen gezocht voor bijzonder concert

Projektkoor vertolkt Armeens Oratorium in benefietconcert voor Musicians without Borders.

Het lijkt nog ver weg, maar in de vredesweek van 2017 vindt in Kampen een bijzonder benefietconcert plaats. Het Quintus projectkoor ARMO hoopt dan het Armeens Oratorium ten gehore brengen. Quintus is op zoek naar zangers/zangeressen die aan dit bijzondere project willen deelnemen en organiseert daarom op zaterdag 12 november van 14.00 tot 15.30 uur een kennismakingsmiddag.

Bekijk de video hierboven in de player. Pianodocente Hetty Floors en zangdocente Ellen Schwantje leggen uit wat er zo bijzonder is aan het concert en het Armeens oratorium.
Een bijdrage van Diana de Groot.
Camera en montage: Rudi Last

Het idee om het Armeens Oratorium te vertolken in een benefietconcert voor de stichting Musicians without Borders komt van pianodocente Hetty Floors en zangdocente Ellen Schwantje: “Dit stuk, met een prachtige en weemoedige sfeer, symboliseert voor ons alle verdriet en ellende die voortkomt uit oorlogen. Musicians without Borders gebruikt muziek om verschillen te overbruggen, gemeenschappen te versterken en de wonden van de oorlog te genezen. Dit benefietconcert sluit hier naadloos op aan. Wij zoeken mensen die met hun zangstem hieraan willen bijdragen. We gaan het oratorium instuderen met een projectkoor, solisten en een orkest. Enige zangervaring is wel gewenst.”

Repetities
Iedereen die mee wil zingen of meer wil weten, is van harte welkom tijdens de kennismakingsmiddag op 12 november van 14.00 tot 15.30 uur in Quintus. Alvast handig om te weten: de repetities zijn op 18 zaterdagen van januari t/m mei en in september. De uitvoering vindt plaats op 23 september 2017 tijdens de Vredesweek.

armeense-oratorium-flyer


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673