Vincent Corjanus komt met zesde dichtbundel ‘Hartenwacht’

‘Hartenwacht’ is de titel van alweer de zesde dichtbundel van de Kamper dichter en singer-songwriter Vincent Corjanus. De gelijknamige tour gaat 20 april van start in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Vooralsnog lijkt het er op dat de Kampenaar dit jaar zowel Kampen als Zwolle overslaat.

Hoe bescherm je het allerpuurste? In Hartenwacht gaat Vincent Corjanus tastend op zoek naar antwoorden op deze fundamentele vraag. In zijn zesde dichtbundel treedt de dichter uit zijn comfortzone en werpt hij voorgoed de schaamte van zich af. Op poëtische wijze durft hij diep in zijn ziel te kijken. Rauw, oprecht, melancholisch en teder.

Voor het nieuwe boek trok de dichter zo’n 1,5 jaar uit. ‘’Ik ben veel op reis geweest. In Portugal vond ik iets van mijzelf terug. Zo kon ik eindelijk een lange, moeilijke tijd afsluiten. Deze bundel zou je als het resultaat daarvan kunnen zien’’, aldus Corjanus. Eerder deze maand bracht hij de single ‘De Weg naar Huis’ uit, de tekst is tevens als gedicht terug te vinden in het nieuwe boek.

De nieuwe tour gaat 20 april van start in het Tromptheater in Leeuwarden. Het programma zal onder andere te zien zijn in Nijkerk, Groningen, Dwingeloo en Heerenveen. Waarschijnlijk zullen er nog een aantal optredens bijkomen. Vincent Corjanus zei over de optredens: ‘’Naast nieuwe gedichten zijn er de afgelopen maanden ook veel nieuwe liedjes geboren. Deze zal ik tijdens de nieuwe tour zeker gaan spelen. Ik heb er onwijs veel zin in!’’

Hartenwacht verschijnt op 17 april 2019. Meer informatie kun je vinden op www.vincentcorjanus.nl

20 april             Tromptheater Leeuwarden
29 april              Bibliotheek Heerenveen
26 mei               Den Andel (Groningen)
19 juli                Kuna Festival Dwingeloo
20 juli                Kuna Festival Dingeloo
4 oktober          Bibliotheek Nijkerk

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*