Volgende fase voor hospice in Kampen

Curadomi thuiszorg en IJsselheem hebben het voortouw genomen voor de realisatie van een mogelijk hospice in Kampen. Zij werken daarbij samen met een groep zorgaanbieders en vrijwilligersorganisaties. De zorgaanbieders pakken daarmee de handschoen op, nadat de gemeente Kampen vorige maand bekend maakte dat er grote behoefte is aan zo’n voorziening in de laatste levensfase.

Nu de behoefte is aangetoond, is een haalbaarheidsonderzoek een volgende stap die gezet moet worden. Hiervoor zal de komende tijd een eerste uitwerking op hoofdlijnen worden opgesteld die na de zomer met alle betrokken partijen in de stad wordt gedeeld. Dat is vorige week besloten tijdens een bijeenkomst met de hiervoor gevormde participatiegroep. De participatiegroep bestaat uit meer dan twaalf organisaties die bij dit thema betrokken zijn in Kampen.

Vrijwilligers staan in de rij
Het bericht van de gemeente Kampen dat de totstandkoming van een hospicevoorziening wenselijk is, is positief ontvangen. Inmiddels hebben al vele vrijwilligers zich spontaan aangemeld die zich in willen zetten voor dit initiatief. Zowel van mensen die in de zorg willen bijdragen als mensen die mee willen denken op het gebied van bouw, financiën en zorgcoördinatie. “Wij voelen ons daarmee enorm gesteund en zijn blij dat het initiatief zo wordt gedragen in de samenleving van Kampen, IJsselmuiden en omliggende kernen”, zegt Lubert Bosman, regiomanager bij Curadomi thuiszorg en voorzitter van de participatiegroep. “Deze week kreeg een wijkverpleegkundige van ons zelfs al de vraag wanneer het hospice gaat openen. Dat laat zien dat het initiatief echt leeft en nodig is.”

Bosman is blij met het enthousiasme, maar vraagt vrijwilligers nog even geduld te hebben zich aan te melden tot het initiatief een stap verder is en een coördinator is aangesteld om het contact met de vrijwilligers in goede banen te leiden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*