Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – DZC’68

Door Robert Hamer

Afgelopen zaterdag boekte Go-Ahead Kampen een hele belangrijke overwinning. Er werd met 0-3 gewonnen in Hierden en de zege was verdiend.

De rood-gelen begonnen prima en getergd aan de wedstrijd. De 19-jarige Sven Hellendoorn maakte zijn debuut in de basis en hij was in de 1e helft de gevaarlijkste man op het veld. Met zijn snelheid bleek hij voor de linksback van Hierden een ware plaag. Na een aantal gemiste kansen was het in de 45e minuut toch raak voor de Kampenaren. Samir Merraki liet zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is. Hij speelde twee man uit en schoot de bal geplaatst in de linkeronderhoek, 0-1. Na rust ging Hierden wat hogerop spelen en met meer druk vooruit voetballen. In de 58e minuut sloeg GAK echter genadeloos toe. Een voorzet op maat vanaf links van Arjan Wiegers en het was Sven Hellendoorn die de bal knap in de rechterbovenhoek kopte, 0-2. Kort daarna had Niek Bongers een uitstekende redding in huis en de bal belandde daardoor niet in het doel, maar tegen de lat. In de 77e minuut besliste aanvoerder Adi Draganovic de wedstrijd. Hij speelde op de rand van de zestien een verdediger uit en schoot de bal vervolgens geplaatst in de verre hoek, 0-3. Er volgde een grote ontlading bij de spelers en de meegereisde supporters. De laatste weken kreeg Go-Ahead Kampen te maken met een flinke blessuregolf en dat had zijn weerslag op de resultaten. Staf, spelers en supporters waren zichtbaar toe aan een overwinning en hier kunnen we mee verder.

A.s. zaterdag komt DZC’68 uit Doetinchem naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Jos van der Veen is terug te vinden op de 11e plaats met 3 punten uit 4 wedstrijden. De 1e twee wedstrijden werden ruim verloren van SVZW (1-5) en Bennekom (4-0). Daarna volgde een overwinning bij DOS Kampen (0-1) en afgelopen zaterdag was DOS’37 met 1-3 te sterk voor de Doetinchemmers. Handhaving is de doelstelling van DZC’68.

De overwinning van afgelopen zaterdag zal de staf en spelers absoluut een flinke boost hebben gegeven en het zal smaken naar meer. DZC’68 is in de laatste jaren echter wel de ‘’angstgegner’’ geworden van Go-Ahead Kampen. In de laatste vier onderling gespeelde duels wist GAK slechts één punt te vergaren tegen de Doetinchemmers. Resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst en het zal hoe dan ook een zware pot gaan worden, want DZC’68 vecht voor lijfsbehoud en elk punt kan cruciaal zijn. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van de talentvolle arbiter Steve Oosterkamp uit Dalfsen. Als er met de zelfde instelling en overgave wordt gespeeld als in Hierden heb ik er vertrouwen in dat de 3 punten in Kampen gaan blijven. Tot zaterdag !

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*