Vrienden van Wilsum voetbaltoernooi zet zich in voor 22q11.2 deletie syndroom

Door Daan Anthony

Zo als elk jaar verbindt het 35 + en 45 + vrienden van Wilsum voetbaltoernooi zich aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor het de 22q11.2 deletie syndroom.

Het 22q11.2 deletie syndroom is een aangeboren genetische afwijking. De oorzaak is het ontbreken van een klein stukje chromosoom 22 ter hoogte van locatie q11.2. In Nederland worden ongeveer 1 op de 2000 kinderen geboren m22q11DS. Bij veel mensen is dit onbekend. Want onbekend maakt onbegrepen. Ook Tigo v/d Wetering uit Wilsum heeft dit syndroom. Op het eerste gezicht lijkt Tigo een gewone jongen, maar wat je niet ziet zijn de vele kenmerken die zijn leven met het 22q11 deletie syndroom zo uitdagend maken.

Na de plichtplegingen, zoals het uitreiken van de prijzen van het voetbaltoernooi, werd het rad van avontuur van stal gehaald. Tigo mocht meehelpen met het draaien van het rad. Hoeveel geld er werd opgehaald is op dit moment nog niet bekend. Meer informatie over het 22q11 deletie syndroom vind u op www.steun22q11.nl Ook kunt u hier geld doneren om meer bekendheid te genereren zodat er sneller een diagnose gesteld kan worden en er meer begrip is voor kinderen en hun naasten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*