Vrijheid staat centraal bij filosofieavonden

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Al enkele jaren worden de filosofie-bijeenkomsten bij de vrijzinnigen bijzonder gewaardeerd en druk bezocht. Ze zijn inmiddels een vast onderdeel van hun seizoenprogramma. Avonden waarbij leuke gesprekken plaatsvinden. Ook dit seizoen is Bart Wallet daarom weer aanwezig. Hij zet bezoekers dit jaar aan het denken over thema’s die allemaal met ‘vrijheid’ te maken hebben. De volgende – en tevens laatste – filosofieavond vindt plaats op donderdag 9 januari in Levensbron aan de Vloeddijk 62.


Bart Wallet.

Op de avond van donderdag 9 januari 2020 behandelt Bart de filosoof Jean-Paul Sartre. ‘De mens is veroordeeld tot vrijheid. Maar: voor wie of wat ben je verantwoordelijk als je vrij bent? Beperken wij onze eigen vrijheid door de angst voor de keuzes die wij moeten maken? Hoe belangrijk is innerlijke vrijheid?’, zo vraagt Bart zich af. Deze vierde en laatste avond is donderdag 9 januari, vanaf 20.00 uur in Levensbron, Vloeddijk 62. Deelname is gratis. Er wordt alleen een bijdrage van 1 euro voor koffie/thee gevraagd.

Meer over de vrijzinnigen
Vrijzinnigen hebben een open, kritische, tolerante en vrije houding naar de samenleving, haar ontstaan en de toekomst. Een houding waarin zij proberen betrokken en bewust te leven en te zoeken naar de persoonlijke beleving van de zin van het bestaan. Ze gaan het gesprek aan tussen jong en oud, binnen eigen kring en met buitenstaanders, tussen christenen en andersdenkenden. Zij zijn benieuwd en geïnteresseerd naar het levensverhaal van de ander. Het betekent vooral dat ze proberen goed te leven samen met onze medemens in een steeds veranderende samenleving. Vrijzinnigen vertellen niemand hoe hij of zij moet geloven. Dogmatisch denken is taboe. Naast de Bijbel wordt rijkelijk gebruik gemaakt van filosofie, kunst, literatuur, muziek; eigenlijk van alle bronnen die inspiratie kunnen bieden. De menselijke ratio wordt net als bij het humanisme hoog aangeslagen. Vrijzinnigen zijn op zoek, naar zichzelf, naar de wereld, naar anderen en naar het goddelijke gevoel. Meer weten? Kijk op www.vrijzinnigkampen.nl.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*