Vrijzinnige kerstdienst in Sint Annakapel

 

KAMPEN – De laatste tijd is het dringen geblazen in hun verenigingsgebouw aan de Vloeddijk. Daarom organiseren de vrijzinnigen hun feestelijke kerstdienst van woensdag 25 december niet in Levensbron, maar in de Sint Annakapel. Het thema van de dienst zal zijn ‘Licht!’.

 

Centraal staat de tekst uit 1 Johannes 1: 5 ‘Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht, er is in hem geen spoor van duisternis’. ‘We staan stil bij de geboorte van het kind Jezus en hoe die gebeurtenis ons leven in het licht kan stellen’, vertelt voorganger Anneke van der Velde. ‘Er zal volop gezongen worden, er zijn twee gast-zangeressen, er is muziek, en er zullen teksten en gedichten klinken. Iedereen is van harte welkom. Neem familie, buren, vrienden mee om het feest van Kerst te vieren.’ Aanvang 10.15 uur.
Meer over de vrijzinnigen
Vrijzinnigen hebben een open, kritische, tolerante en vrije houding naar de samenleving, haar ontstaan en de toekomst. Een houding waarin zij proberen betrokken en bewust te leven en te zoeken naar de persoonlijke beleving van de zin van het bestaan. Ze gaan het gesprek aan tussen jong en oud, binnen eigen kring en met buitenstaanders, tussen christenen en andersdenkenden. Zij zijn benieuwd en geïnteresseerd naar het levensverhaal van de ander, van u. Het betekent vooral dat ze proberen goed te leven samen met onze medemens in een steeds veranderende samenleving. Vrijzinnigheid staat voor een haast seculiere beleving van het christendom. Dat wil zeggen dat ze niemand vertellen hoe hij of zij moet geloven. Dogmatisch denken is taboe. Naast de Bijbel wordt rijkelijk gebruik gemaakt van filosofie, kunst, literatuur, muziek; eigenlijk van alle bronnen die inspiratie kunnen bieden. De menselijke ratio wordt net als bij het humanisme hoog aangeslagen. Vrijzinnigen zijn op zoek, naar zichzelf, naar de wereld, naar anderen en naar het goddelijke gevoel. De vragen die zij zich stellen zijn: “Wie ben ik? Wie zijn wij? Waar gaan we heen? Waar leven we voor?” De kracht zit hem in de grote verscheidenheid van gedachten, de ruimte en het respect dat wordt ervaren voor het op eigen wijze geloven en denken. Meer weten? Kijk op www.vrijzinnigkampen.nl.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*