W en L Opleidingen blikt vooruit

(advertorial)

Bij de jaarlijkse audit is W en L Opleidingen in Kampen opnieuw positief beoordeeld. De taalschool mag ook dit jaar weer het keurmerk Blik op Werk uitdragen en haalde het maximale aantal sterren.

Op de vraag of het went om elk jaar hoog te scoren, antwoordt Mariska Weijmer: “Nee, zeker niet, elk jaar is het opnieuw spannend. Vooral omdat de eisen waaraan wij moeten voldoen weer strenger zijn geworden. Als je kijkt hoe slecht sommige taalscholen presteren, is dat ook wel logisch.” Bij de audit gaat het niet alleen om de kwaliteitseisen, zoals bevoegd personeel, maar ook of cursisten en partners wel waar krijgen voor hun geld en, niet onbelangrijk, of de administratie wel op orde is. Het is goed dat deze controles er zijn, vindt Weijmer. “Het laat zien dat wij inhoudelijk de boel op orde hebben en transparant optreden. Het geeft externe partijen de zekerheid dat ze met een gerust hart met ons in zee kunnen gaan.” W en L houdt zich vooral bezig met taallessen aan en begeleiding van mensen die moeten inburgeren. Ook speelt zij een rol bij de participatie workshops vanuit de gemeente Kampen.

Veranderingen op komst
Inburgeringstrajecten vallen nu nog onder de landelijke overheid, maar die taak gaat volgend jaar over naar de gemeente. Er is W en L dan ook alles aan gelegen zich te onderscheiden in de gemeente Kampen maar ook in beeld te komen bij omliggende gemeentes. De uitslag van de audit zal daar zeker bij helpen. Hoe ziet Weijmer de toekomst met de veranderingen die eraan komen? “Het is nu zaak om jezelf en het bedrijf te blijven ontwikkelen. De markt verandert en de vragen zijn nu anders dan vier jaar terug. We staan open voor nieuwe projecten en zijn momenteel volop bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën die een mooie aanvulling kunnen zijn op de dienstverlening binnen gemeenten. Ik weet zeker dat we een goed product hebben neergezet in de afgelopen jaren. Onze slagingspercentages zijn hoog en onze cursisten en partners zijn tevreden”, aldus Mariska Weijmer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*