Ingezonden bericht:

Tussen begin- en eindsignaal stond Go-Ahead voor een moeilijke opgave om in Vriezenveen DOS’37 te bestrijden. Drie punten halen was een bittere noodzaak en de rood-gelen zijn er in geslaagd een zeer belangrijke 1-2 overwinning mee naar Kampen te nemen. De thuisclub had vooraf maar liefst acht punten meer en na de winterstop behaalde men uit vier wedstrijden tien punten. Go-Ahead stond slechts 1 punt boven de gevarenzone. Door deze winst en de andere uitslagen is de positie gunstiger geworden, maar hosanna is nog lang niet van toepassing.

Even na 14.45 uur trapte Go-Ahead o.l.v. de prima leidende scheidsrechter de heer M.A. Spoon uit Enter af. Al in de eerste minuut een corner, goed voor het doel gebracht door Nick Hendriks waarna de bal door aanvoerder Dennis van der Wal over het doel werd gekopt. Vijf minuten later schoot Michael Lanting de bal over de lat. Op het moeilijk bespeelbare veld liet DOS’37 voorlopig weinig zien. Wel een prima vangbal van de erg goed keepende Joar Terpstra. Uit een vrije trap van de thuisclub op rechts werd er een hoekschop geforceerd die niets opleverde.

Go-Ahead leverde dikwijls het betere veldspel, maar tot een treffer kwam men vooralsnog niet. Na een fraaie actie van de sterk spelende Adi Draganovic kwam de bal mooi voor en bijna schoot Sten Middelkamp de bal in eigen doel. Menno Kamphuis verschalkte Joar Terpstra, maar het doelpunt ging niet door vanwege buitenspel. Direct hierop ontving Niek van Enk een gele kaart, maar de toeschouwers kregen een sportieve wedstrijd te zien. Na een voorzet van Adi Draganovic kopte Wilbert Wessels de bal uit een moeilijke hoek in, maar doelman Patrick Nitert redde bekwaam. Gezien het vertoonde spel kwamen de gasten na 41 minuten op een verdiende 0-1 voorsprong. Bij een onoverzichtelijke situatie bracht Niek van Enk de bal bij Wilbert Wessels en knap zag hij kans de Vriezenveense doelman te passeren. Er volgden nog twee acties voor meer, maar dit werd de ruststand.

Zeven minuten was de tweede helft oud, toen DOS’37 toch langszij kwam. Een prima redding van Joar Terpstra op een felle kopbal van Ronald te Morsche deed de bal terecht komen bij Menno Kamphuis die in de rebound de bal fraai in de verre hoek schoot: 1-1. Zou het dan toch weer mis gaan? De wil was er bij Go-Ahead deze middag bij eindelijk prima voetbalweer en dus geen regen en een harde wind om voor de volle winst te gaan. Een goede actie van Wilbert Wessels op rechts, maar hij speelde de bal iets te ver voor zich uit zodat de keeper bijtijds kon ingrijpen.

Na een uur maakte Niek van Enk plaats voor Timothy Fechter en door zijn inbreng werd er op het middenveld beter gespeeld. Overigens speelde Niek van Enk ook goed, maar vanwege de gele kaart werd hij gewisseld.

Na 70 minuten maakte Tim Sleifer plaats voor Arjan Wiegers. Ook in de volgende fase was Go-Ahead de betere ploeg en de terechte beloning kwam na 74 minuten, toen eerst Wilbert Wessels leek te scoren en de bal daarna bij de meegekomen Adi Draganovic kwam die vervolgens doeltreffend was: 1-2. Een enorme ontlading volgde. Bij een goede actie van Arjan Wiegers schoot hij de bal naast het doel.

Zeven minuten voor het einde kwam Rob ter Horst erin voor Samir Merraki. Kort voor het einde een gele kaart bij de thuisclub voor Sten Middelkamp. De spanning steeg of de kostbare 1-2 gestalte zou krijgen. DOS’37 probeerde het nog wel en één grote kans ging, gelukkig voor Go-Ahead, verloren. Er volgde vrij veel blessuretijd, maar na het laatste fluitsignaal van de arbiter grote vreugde en felicitaties.