Daar waar velen wellicht rekening hadden gehouden met een afgetekende nederlaag liet Wit-Blauw/Green Organics zien waar ze toe in staat zijn. In een sfeervolle ambiance werd koploper Unitas uit Harderwijk in Kampen getrakteerd op een 24-21 nederlaag.In de voorgaande twee wedstrijden was verliezen geen optie en dus werden ook de broodnodige 4 punten behaald. De wedstrijd tegen ongeslagen koploper Unitas werd door velen gezien als een kansloze missie.

De formatie van Marc Houtman dacht hier heel anders over. Vanaf het begin stond er een team in het veld die vertrouwen uitstraalde. Een begin die vrij rommelig was en wellicht lag daar de sleutel tot de uiteindelijk geweldige overwinning. De doelpunten waren duur en Wit-Blauw regelde dat Unitas absoluut niet in het spel kwam. Na 8 minuten spelen stond er een schamele 2-2 op het scorebord door scores van Elyne Visscher en zijn toekomstige echtgenoot Jordy Last. Nog geen twee minuten later kreeg de ploeg een zware tegenvaller te verwerken door het geblesseerd uitvallen van Jordy. Sander Fixe kwam zijn plek innemen en deed dat meer dan uitstekend. Unitas kon bij verlies van De Meeuwen vandaag in Kampen kampioen worden en dat leken ze zich even te realiseren. Er werd uitgelopen van 4-5 naar een 4-8 en zelfs 6-11 voorsprong. Een momentje werd gedacht dat de doelpuntenmachine uit Harderwijk warm aan het draaien was maar met de nodige vechtlust werden meer en meer duels gewonnen en stond het verdedigend meer dan prima. Zo kon er gerust worden met een 10-12 achterstand en voelde je dat er wat te halen was. De rust werd dan ook gebruikt om dit plan uit te rollen. Het was Tom Westerveld die direct zorgde voor de aansluitingstreffer en dit zou niet zijn laatste zijn. Maarten van Erp en Elyne Visscher zorgden voor de voorsprong en vanaf dat moment ontspon zich een spannende strijd waarbij om en om de voorsprong werd gepakt. Gesteund door het geweldige publiek bleef de ploeg in het spoor van Unitas. Op 19-19 bracht Marc Houtman enkel voor een vrije bal de geblesseerde Jordy Last in, wetende dat dit bijna zekere doelpunten zijn. Deze tactische zet betaalde zich uit en daarna werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Elyne Visscher bekroonde haar prima wedstrijd met een zevende en achtste treffer waardoor er werd uitgelopen naar 22-20. Het publiek ging op de banken staan en aan alles voelde je dat het ging gebeuren. De ongeslagen koploper werd in De Reeve slachtoffer van de dadendrang van Wit-Blauw / Green Organics en zo werd er weer een belangrijke stap gezet richting handhaving