Werkgroep Winkel in Bedrijf is gestart!

2 winkelpanden op A-locatie per direct beschikbaar voor tijdelijke invulling

In het Stadsarrangement, waar burgemeester en wethouders op 19 maart mee instemden, is ook financiële ruimte voor de werkgroep Winkel in Bedrijf gereserveerd. De werkgroep brengt actief vastgoedeigenaren van leegstaande panden en startups (of kunstenaars en culturele instellingen) bij elkaar voor een vitale en levendige binnenstad van Kampen. Inmiddels zijn er twee winkelpanden gevonden die per direct tijdelijk ingevuld kunnen worden.

Bas Diender (JIP Makelaars): “Eind vorig jaar mocht onze werkgroep na een overtuigende pitch tijdens ‘Het beste idee van Kampen’ een cheque in ontvangst nemen. Met deze prijs konden we een mooie stap richting professionalisering van de werkgroep maken. Als portaal tussen potentiële gebruikers van leegstaande panden in hartje binnenstad en vastgoedeigenaren van leegstaande panden, startten we begin van dit jaar met acquisitie. Dit leverde recent twee positieve reacties op. Het betreft 2 winkelpanden op een toplocatie in de binnenstad. Concreet betekent dit dat deze panden per direct tijdelijk tegen een aantrekkelijk tarief ingevuld kunnen worden.”
Volgens Diender is dit voor de startup een unieke kans: “Wanneer een startende ondernemer, ideële instelling of kunstenaar een idee, product en/of dienst wil laten zien of verkopen, is een tijdelijk onderkomen dé manier om te ontdekken of er eventueel mogelijkheden zijn voor permanente invulling van het betreffende pand. Wanneer de geïnteresseerde aan de voorwaarden voldoet, leggen wij contact met de vastgoedeigenaar van het pand.”

Heb jij interesse? Of wil je weten wat de voorwaarden zijn, stuur dan een bericht naar Info@winkelinbedrijf.nl Een van de werkgroepleden neemt dan contact met je op.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*