Brandweer Kampen zelf in nood

Potentiële vrijwilligers donderdagavond van harte welkom op kazerne

Jaarlijks wordt er landelijk een wervingscampagne gehouden voor nieuwe brandweervrijwilligers. Korps Kampen heeft de campagne een week verlengd en is dringend op zoek naar gezonde mannen en vrouwen die klaar willen staan om mens en dier te redden. Donderdagavond stelt de brandweer haar kazerne open en kunnen bezoekers met veel facetten van het brandweervak kennis maken.

Allereerst door natuurlijk verloop is de bezetting van Brandweer IJsselland op Post Kampen momenteel krap. Het korps is opgedeeld in drie ploegen die ieder uit twaalf personen bestaan, waarvan bij een eerste melding de helft wordt opgeroepen. Daardoor hebben brandweervrijwilligers in principe om de zes weken een week piketdienst, oftewel stand-by dienst. Bij grote uitrukken worden meer personen opgepiept naast de specialistische functies zoals chauffeur, bediener (van de hoogwerker) en bevelvoerder. Iedereen start met de tweejarige opleiding tot manschap A die één avond per week vraagt.

BrandweerBevelvoerder Nico Doorneweert omschrijft zijn korps als een ontzettend mooi hecht team. Alle mannen en vrouwen zijn zeer gemotiveerd voor de diverse taken en situaties waar de brandweer mee te maken krijgt. Er wordt gewerkt met het beste materiaal en de nieuwste spullen en niet de minste drijfveer is natuurlijk het feit dat je mensen helpt. Doorneweert benadrukt dat de brandweervrijwilligers zich door hun kennis, ervaring en instelling vaak ook in het dagelijks leven onderscheiden. Ook de werkgever heeft baat bij die eigenschappen maar moet zich daarvoor wel flexibel opstellen.

Geïnteresseerden zijn donderdagavond vanaf 19u00 welkom om mee de hoogwerker op te gaan, de rookkamer te verkennen en de aanwezige brandweerlieden het hemd van het lijf te vragen. Tot ongeveer 21u30 duurt de informatieavond. In het bijzonder worden mensen uitgenodigd die in Kampen wonen en werken, bij voorkeur rond de brandweerkazerne aan de Jan Ligthartstraat (langs de Europa Allee). Naast een minimumleeftijd van 18 jaar zijn er geen harde eisen anders dan dat men gezond is van lichaam en geest. Post Kampen vraagt met spanning aan de inwoners van Kampen: Maak jij het uit?

BrandweerZie ook:
Wervingsflyer
Wervingscampagne
Brand Slagersweg loopt met sisser af (video)
Materieel korpsen Kampen & IJsselmuiden


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*