Wijkverbinders stimuleren straatfeesten deze zomer met 100 x 100 euro

838

De zomer staat voor de deur. Hét moment om samen te komen en de zomer te vieren met een feestje in je eigen straat. En hiervoor hebben de wijkverbinders van de gemeente Kampen een leuke actie bedacht. Zij stellen dit jaar namelijk 100 x een bijdrage van € 100 beschikbaar voor een verbindend zomerfeest in de straat.

Met in totaal 10 handtekeningen van 10 adressen kan namens een straat € 100,- aangevraagd worden voor een gezellig straatfeest dat bijdraagt aan ontmoeting en verbinding. De actie is een initiatief van de wijkverbinders van de gemeente Kampen.

Wethouder Erik Faber, portefeuillehouder inwonerbetrokkenheid: “Ik ben heel enthousiast over dit leuke idee van onze wijkverbinders. Dit soort initiatieven zorgt voor verbinding tussen inwoners en dat helpt om de leefbaarheid en betrokkenheid in onze prachtige wijken en dorpen te vergroten.”

Op = op
Aanvragen van deze bijdrage kan tot 1 juli 2024 door een e-mail te sturen naar wijkverbinders@kampen.nl samen met een afbeelding van de 10 benodigde handtekeningen van de buren en vermelding van locatie en datum van het feest. Het straatfeest moet gehouden worden tussen 1 juni en 30 september 2024.

Meer informatie
Op Organiseer een straatfeest | Gemeente Kampen is alle informatie omtrent het aanvragen van deze bijdrage te vinden inclusief de voorwaarden voor deelname.

Onze wijkverbinders
• Heidi Nieuwenhuis: Grafhorst, Zalk, Wilsum en de Flevowijk.
• Chantal van Ommen: Kamperveen, ’s-Heerenbroek, Mastenbroek, Kampereiland en de Binnenstad en Zuid/Bovenbroek.
• Geke van Dorp: IJsselmuiden, Reeve, de Maten, Stationskwartier en Het Onderdijks.
• Cynthia Last: Brunnepe, Hanzewijk, Cellesbroek/Middenwetering en Hagenbroek.

Onze wijkverbinders stimuleren initiatieven die onze buurten en wijken leefbaarder en socialer maken. Daarnaast denken wijkverbinders, dorps- en wijkverenigingen en inwoners samen na over ambities voor de buurten, wijken, kernen en dorpen voor de langere termijn. Zo werken inwoners, dorpsvereniging en gemeente steeds meer samen in het groener, gezonder en prettiger maken van de eigen buurt.