zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportWilsum beloond zich niet tegen Marienberg.

Wilsum beloond zich niet tegen Marienberg.

-

“Mooi da’i d’r bint” staat te lezen onder het welkoms bord als je sportpark Westerpark op komt bij v.v.Marienberg. Dit zullen de vaste rode/zwarte bewoners ervan wel iets anders gelezen hebben de eerste 30 minuten van het duel Marienberg – Wilsum. Wilsum leidde met 0-1 waar dit minimaal 0-3 had moeten zijn. Toch zou het anders lopen voor Wilsum en was een curieus moment in de 31e minuut de aanzet voor weer een Wilsummer nederlaag en vertrok het met lege handen weer richting Sportpark De Wijde Blik in Wilsum.

P1160605-1

Wilsum begon scherp en gedreven aan het duel tegen Marienberg. Coach Stoffer en het team wisten dat er vandaag minimaal 1 punt, maar eigenlijk 3, mee genomen moest worden naar Wilsum en speelden hier dan ook naar. Met de wetenschap dat in Zwolle HTC – SVV werd gespeeld moest het zelf punten pakken op uitzicht te houden op een nacompetitiewedstrijd. Het duel stond onder leiding van Dhr E. Bosch uit Nijkerk.

P1160595-1

Het eerste half uur was Wilsum duidelijk de betere ploeg op het veld. Coach Stoffer had vooraf aangegeven voor eigen kans te gaan strijden en niet Marienberg het spel te willen laten maken. Voorin speelde Sonke de Velde als diepe spits met onder hem Jurre Heldoorn. Het middenveld was aanvallend neergezet met Wiljan van Zuthem op rechts, centraal Gertjan Sollie en Jan van Spijker en op links Henri van de Wetering. Veel snelheid en beweging voorin dus wat Marienberg behoorlijk verraste en waar het moeilijk mee om kon gaan. In de 3e minuut was het uit een voorzet Jan van Spijker die op bovenkant lat kopte. In de 4e minuut werd Sonke de Velde middels een lange bal van achteruit van Patrick Plette de ruimte in gestuurd en kon hij gebruik makend van zijn snelheid alleen op keeper Jelle Brinks afgaan. Deze redde goed in de 1 op 1 situatie en wist dit nogmaals 2 keer te herhalen deze aanval op inzetten van Henri van de Wetering en Jurre Heldoorn. Een uitgelezen mogelijkheid voor Wilsum om vroeg in de wedstrijd op voorsprong te kunnen komen.

P1160592-1

In de 11e minuut een vergelijkbare situatie. Wilsum counterde goed en wist snel Sonke de Velde te bereiken die wederom alleen op keeper Brinks van Marienberg kon afgaan. Deze wist weer De Velde van scoren af te houden en ook de opnieuw ingebrachte bal van Jurre Heldoorn te keren. Wilsum liet het in deze fase liggen waar keeper Brinks de basis legde om, zo bleek aan het einde van de wedstrijd, uitgeroepen te worden als Man van de Wedstrijd. In de 12e minuut zette Marienberg hier voor het eerst iets tegenover, al had het de hulp van een Wilsum speler voor nodig. Wiljan van Zuthem verspeelde op het middenveld de bal met veel Wilsummers voor het doel van Marienberg. Keeper Mulder wist Wilsum te behoeden voor een achterstand door goed de 1 op 1 te keren hieruit volgend. De 3e grote mogelijkheid voor Wilsum kwam in de 24e minuut. Sonke de Velde, een ware plaag de 1e helft voor de verdediging van Marienberg, pikte de bal op na goed doorgaan op een rood/zwarte verdediger en kon wederom alleen afgaan op keeper Brinks die voor de 3e maal de meerdere was in 1 op 1 duels.

P1160590-1

In de 28e minuut was het dan toch raak voor Wilsum. Matig verdedigen door de linksback maakte het De Velde mogelijk hem de bal te ontfutselen en voor de 4e maal alleen op doelman Brinks af te gaan. Dit keer faalde De Velde niet en bracht hiermee Wilsum op een 0-1 voorsprong. Zeer terecht op dat moment. Lang kon Wilsum niet genieten van deze voorsprong. In de 34e minuut werd de bal door Marienberg lang naar voren gespeeld. Keeper Mulder besloot niet te komen en ook de verdedigers van Wilsum grepen niet kordaat in waardoor spelers van Marienberg konden aansluiten en de bal vanaf links kon worden voor gegeven. In eerste instantie werd deze buiten het 16-meter gebied gewerkt door Wilsum maar opnieuw ingebracht en kort voor de doellijn binnengeschoten door Bert Veurink van Marienberg. Scheidsrechter Bosch floot direct en resoluut voor buitenspel en keurde de treffer af. Na heftige protesten van Marienberg besloot de leidsman grensrechter Van de Wetering te consulteren wat deze had gezien. Deze gaf aan geen buitenspel geconstateerd te hebben, wat ook niet het geval was, waarop Bosch de treffer goedkeurde en Marienberg naast Wilsum bracht. Van de Wetering deed het enig juiste door naar eer en geweten te antwoorden dat het geen buitenspel was en het een terecht doelpunt voor Marienberg was. Wellicht een dubbel gevoel voor de assistent scheidsrechter uit Wilsum als ook het team aangezien in dit geval eerlijkheid niet loonde voor Wilsum en men weer op jacht moest naar een voorsprong. Dit incident zorgde bij Wilsum voor wat onrust en was men duidelijk van slag waardoor Marienberg de laatste 10 minuten Wilsum in haar greep had en een paar keer gevaarlijk kon worden. Wilsum wist de rust met 1-1 te halen en kon coach Stoffer proberen in de 15 thee minuten de zaken weer op de rails te krijgen.

P1160589-1

Na de hervatting was de eerste kans voor Marienberg. In de 47e minuut werd de rechtsbuiten weg gestuurd en kon alleen op keeper Mulder af gaan. Waar collega Brinks van Marienberg succesvol bleek in de 1e helft was Mulder dit ook voor Wilsum en keerde hij deze inzet. Het duurde tot de 59e minuut voor een van beide teams weer gevaarlijk werd. Jurre Heldoorn zette met een goede pass De Velde vrij voor keeper Brinks die voor de 5e keer deze middag dit duel won. Zoals zo vaak in voetbal bleek maar weer eens; “maak je de kansen niet, valt het doelpunt aan de andere kant”. Zo ook in de 61e minuut. Een bal voorgegeven vanaf rechts werd niet adequaat verdedigd door Wilsum en kon tot 3 maal (!!) worden ingegeven door Marienberg waarbij de 3e poging raak was en de bal langs keeper Mulder werd gespeeld door linksbuiten Frank Pullen van Marienberg. Goed binnengeschoten maar vooral niet scherp genoeg ingegrepen door de verdediging van Wilsum. Het vertrouwen van Wilsum werd door deze treffer enigszins geknakt en leek de geest wat uit de fles te verdwijnen. In de 68e minuut werd de deur definitief dicht gegooid. Een voorzet van rechts werd zeer bekeken binnengeschoten in de rechterbovenhoek door wederom Frank Pullen. 3-1 voor Marienberg en einde wedstrijd voor Wilsum die na deze treffer de kracht en drive niet meer had terug in de wedstrijd te komen.

Het verhaal van deze wedstrijd is dat er een prima pot gespeeld is door Wilsum. Marienberg absoluut niet de betere was deze middag en er van een verschil op de ranglijst van nr 5 tegen nr 14 geen sprake was. Wilsum had Marienberg pijn kunnen, en wellicht moeten doen, maar het missen van kansen liet de gastheren hopen op meer, wat men ook kreeg uiteindelijk. Verder weten we ook weer dat er maar 1 persoon mag staan in het coachvak en de rest dient te zitten, HTC niet thuis gaf tegen SVV en met 1-4 de bietenbrug op is gegaan waardoor SVV een gat heeft van 4 punt met HTC en 7 met Wilsum en de opgave om nacompetitie te halen voor Wilsum er zeker niet eenvoudiger op is geworden. Zaterdag 15 maart wacht SCD als tegenstander in Wilsum. Het duel vangt aan om 14.30 en is er weer een van d’r op of d’r onder voor Wilsum waarbij na het verlies tegen Marienberg de eerst komende overwinning weer wat dichterbij is gekomen, zeker en gaat komen gezien het spel de afgelopen weken. Hopelijk voor de oranjehemden is dit aanstaande zaterdag tegen SCD in Wilsum op Sportpark De Wijde Blik.
Opstelling Wilsum: Johnny Mulder, Patrick Plette, John Veenstra, Johnny de Velde Harsenhorst, Erik Barneveld,Wiljan van Zuthem (78e Alwin van de Wetering), Gertjan Sollie, Jan van Spijker, Henri van de Wetering, Jurre Heldoorn (70e William Kaminyoge) en Sonke de Velde.