Wilsum eert Jan van Spijker in afscheidswedstrijd

Vrijdag 14 juni was het dan zo ver: de afscheidswedstrijd van en voor Jan van Spijker stond op het programma. Van Spijker zwaait na 25 seizoen en 625 wedstrijden voor Wilsum 1 af.

Op het zonovergoten sportpark nam het kampioenselftal van 1996/1997 het op tegen een mysterieteam. Dit mysterieteam bestond uit spelers met wie Van Spijker veelvuldig in het eerste elftal heeft gevoetbald. Beide teams waren gehuld in prachtige tenues die speciaal voor dit duel waren gedrukt, waarbij iedere speler met rugnummer 7 speelde. Het rugnummer dat Jan van Spijker jarenlang droeg in VV Wilsum 1. Gesteund door veel publiek langs de zijlijn floot arbiter Pekaar rond half 8 voor het begin van de wedstrijd. Dat het kampioenselftal het voetballen nog niet verleerd was, werd al snel duidelijk. De bal ging makkelijk van voet tot voet, maar tot grote mogelijkheden leidde dit niet. Het doelpunt viel aan de andere kant toen Henk Sollie de diepte in werd gestuurd en doeltreffend uithaalde: 0-1. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan, want even later tikte Harry de Velde van dichtbij binnen: 1-1.

Vervolgens kregen beide ploegen enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het was uiteindelijk het mysterieteam dat wederom scoorde. Wiljan van Zuthem scoorde na een pass van zijn broer Bernard van Zuthem. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Aan het begin van de tweede helft speelde Van Spijker mee met het mysterieteam. Ook zijn broers Wim en Rinco van Spijker speelden mee en aan het begin van de tweede helft kwamen zijn kinderen, Lisa en Lean, ook in het veld bij het mysterieteam. Het was wederom Wiljan van Zuthem die, met een knappe volley, scoorde en de stand op 1-3 bracht. Vervolgens sloegen vader en zoon van Spijker toe. Eerst schoot zoonlief fraai binnen met een hard schot in de bovenhoek en even later scoorde Jan zelf met een bekeken schuiver. Het slotakkoord was voor het kampioenselftal. Wederom scoorde Harry de Velde, nu met een fraaie lob over de goalie. Zo eindigde het duel in 2-5.

Vlak voor tijd kreeg Jan van Spijker een zeer terechte publiekswissel. Iedereen klapte zijn handen stuk om nog eenmaal de waardering te laten blijken voor de carrière van Jan van Spijker. Na de wedstrijd hadden verschillende trainers nog een korte toespraak voor Van Spijker. Elke trainer benoemde de passie en inzet die Jan iedere training en iedere wedstrijd weer liet zien. Ook werd Van Spijker geprezen voor zijn omgang met jonge spelers en voor alle taken die hij verder nog vervult bij VV Wilsum. Voorzitter Fix vatte het allemaal prachtig samen: “Wilsum is Jan van Spijker en Jan van Spijker is Wilsum.“ Als laatste nam Van Spijker zelf het woord om iedereen te bedanken. Aan de imposante carrière van Jan van Spijker kwam op deze avond definitief een einde. Een carrière die hem langs vele hoogtepunten heeft geleid. Jan, bedankt!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*