Wilsum ontmoet Wilsum

Wilsum – Afgelopen zaterdag kreeg het bestuur van Dorpsbelangen Wilsum bezoek van….Wilsum. Een delegatie uit Wilsum, Duitsland, kwam kennismaken. Samen is de mogelijkheden verkend van uitwisseling en samenwerking.

Het is ongeveer een uur rijden met de auto. Van ons Wilsum naar Wilsum in Duitsland. Er zijn veel overeenkomsten tussen onze beide dorpen. Beide dorpen zijn klein in inwonertal. Maar beide hebben een bloeiend verenigingsleven. Beide dorpen hebben nog een basisschool. En we hebben beide dezelfde naam. Reden genoeg om met elkaar kennis te maken. De Duitse delegatie werd ontvangen op het sportcomplex “de Wijde Blik.”

Bij de koffie in de kantine van de Wilsumer voetbalclub en tijdens de rondwandeling door het dorp is er uitgebreid kennisgemaakt. De Duitse naamgenoten waren zeer onder de indruk van het romantische dorpsgezicht vanaf de IJssel. Gerdinand Fix heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt en de 35+ van ASC GrünWeiß uit Wilsum-Itterbeck-Wielen  uitgenodigd om op 15 juni deel te nemen aan het 35+-toernooi van de vv Wilsum. Beide dorpen hebben een aantal gemeenschappelijke voorzieningen. Koren. Muziekverenigingen. Basisschool. Kerken.

“Er hebben zich al een paar inwoners gemeld met een herinnering aan een fietstocht van de jeugdvereniging van de kerk naar Wilsum DE. Ergens in de jaren ’70. Ook één van onze Duitse gasten herinnerde zich een bezoek met de kerkelijke jeugdvereniging aan ons dorp. Met overnachting “auf dem Bauernhof”. Na afgelopen zaterdag hopen we de samenwerking tussen Wilsum en Wilsum nieuw leven in te blazen”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*