Wilsum heeft zaterdag een verdienstelijk punt gepakt op het eigen kunstgrasveld tegen Dieze West. Na een vroege voorsprong voor de gasten leek Wilsum een kansloze wedstrijd te spelen, maar Niemeijer maakte in de eerste helft nog gelijk. Dieze West liep uit naar 1-3, maar via treffers van Plette en wederom Niemeijer pakte Wilsum een verdienstelijk punt.

Na nipte nederlagen tegen ’t Harde en ‘s-Heerenbroek kreeg Wilsum weer te maken met een hoogvlieger uit de 4e klasse D: Dieze West kwam op bezoek. Trainer Hanekamp koos voor de volgende opstelling: Chiel ten Hove – Dennis Zwanepol, Byco Hoff, Hidde de Kleine en Jelmer Sollie – Patrick Plette, Alwin vd Wetering en Jos Holtland – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede en Daniël Niemeijer. Jesse Riezebos, Sander van der Sluis, Robin Mijnheer, Marijn Mijnheer en Job Kragt namen plaats op de bank.

Wilsum wilde vroeg druk zetten om zo de gasten het voetballen onmogelijk te maken. Dit lukte in het begin moeizaam. Sterker nog, al vroeg speelde de rechtsbuiten 4 Wilsummers uit en schoot hij raak: 0-1. De opdracht om een resultaat te pakken werd zo nog moeilijker voor de oranjehemden. Wilsum rechtte de rug en kwam even later langszij. Na een goede pass van Dennis Zwanepol op Gert Jan Sollie troefde laatstgenoemde een verdediger van de gasten af. Zijn voorzet werd vervolgens binnengetikt door Daniël Niemeijer: 1-1. Dieze West bleef wel de betere ploeg. De technisch vaardige voetballers van Dieze lieten de bal af en toe makkelijk rondgaan om vervolgens met een individuele actie gevaarlijk te worden. Dit leverde even later de 1-2 op. Na balverlies bij Wilsum werd de rechtsbuiten weggestuurd. Zijn inzet ging over Ten Hove en verdween in het doel: 1-2. Even later kon deze speler zijn 3e treffer maken van de middag, maar nadat hij Hidde de Kleine uitspeelde schoot hij naast. Wilsum kreeg ook nog een goede kans op de gelijkmaker, maar na een prachtige voorzet van Jos Holtland kopte Gert Jan Sollie over. Zo werd de bereikt met een 1-2 voorsprong voor de Zwollenaren.

In de rust gaf trainer Hanekamp aan dat Wilsum nog feller moest zijn in het druk zetten. Dan was een goed resultaat zeker mogelijk.

Wilsum speelde een prima tweede bedrijf. De thuisploeg zette vroeg druk en trachtte zo de gelijkmaker te forceren. Na 55 minuten spelen greep Hanekamp in: Sander van der Sluis en Job Kragt kwamen in de ploeg voor Melvin Hofstede en Gert Jan Sollie. Met deze invallers kreeg Wilsum hernieuwde energie op jacht naar de gelijkmaker. Van der Sluis werd in de diepte gestuurd en kapte zijn tegenstander uit. Zijn schot in de korte hoek werd echter gepakt door de doelman. Wilsum kreeg een hoekschop te nemen, maar de hoekschop van Plette was matig en ging over de achterlijn. Dieze counterde snel en zag de linksbuiten op Ten Hove afgaan. Zijn inzet verdween in de linkerhoek: 1-3. De wedstrijd leek gespeeld, maar niets was minder waar! Na een prachtige voorzet van Hidde de Kleine kon Plette de bal verlengen en werd het 2-3. Wilsum zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren en werd hiervoor in blessuretijd beloond. Dieze West kreeg een hoekschop niet goed weg en na een scrimmage was het uiteindelijk Daniël Niemeijer die met zijn tweede treffer deze middag heel Wilsum in extase bracht: 3-3! Gescoord werd er hierna niet meer en zo pakte Wilsum een dik verdiend punt.

Nu is het tijd voor een welverdiende rust. 25 januari hervat Wilsum de competitiewedstrijd op bezoek bij VSW. Tot dan!