Winst en verlies voor Biljartvereniging Reijersdam

Verlies was er voor het dagteam van BV Reijersdam, de uitwedstrijd tegen Z.B.C. uit Zwolle werd met 44-33 verloren. Twee partijen werden echter met maar een verschil van één carambole verloren. De enige overwinning voor BV Reijersdam kwam van Herman School, hij won met een moyenne van 1.13 van Andreas van Bennekom (ZBC), uitslag 8-12.

Ben Wielandt kwam in de nabeurt één carambole tekort om remise te maken tegen Ben Mulder van ZBC, uitslag 12-9. Hetzelfde overkwam Johan de Leeuw in zijn partij tegen Gerard Meijer van ZBC, uitslag 12-9.
Martin ten Hove kwam er totaal niet aan te pas in zijn partij tegen Gerard de Jong van ZBC. Met een moyenne van 5.88 won de Jong overtuigend zijn partij. Martin ten Hove had een moyenne van 1.06, uitslag 12-3.

Het C2 team van BV Reijersdam boekte een overwinning in de thuiswedstrijd tegen DOS C2 uit Hattem. DOS C2 kwam met twee invallers en dat waren niet de minste spelers, namelijk Douwe Hovinga die 150 caramboles moest maken en Henk van Rijssen 130 caramboles. Rens Jager moest het opnemen tegen Douwe Hovinga en deed dat uitstekend, hij won de partij met een moyenne van 4.44. Hovinga scoorde nog wel series van 28 en 22 caramboles en een moyenne van 6.67, maar kon niet verhinderen dat Rens Jager won, uitslag 12-8.

Martin ten Hove moest het opnemen tegen Henk van Rijssen. Martin ten Hove speelde ook een prima partij en won met een moyenne van 2.50. Je kon zien dat Henk van Rijssen een tijd wegens ziekte niet had gespeeld. Hij kon totaal niet in zijn spel komen en scoorde slechts een moyenne van 2.41, uitslag 12-4. Gerrit van Vlijmen moest zijn meerdere erkennen in Bennie van Rijssen met een moyenne van 2.58 en won deze de partij. Gerrit van Vlijmen scoorde een moyenne van 1.48, uitslag 8-12. Eind uitslag 32-24.

Afgelopen weekend werd in het wijkcentrum Reyersdam de finale 2e. klasse libre voor het district Zwolle van de KNBB gespeeld. De organisatie was in handen van biljartvereniging Reijersdam en wedstrijdleider Steven Vorstenbosch. Alhoewel het niveau niet bijzonder hoog was, waren de partijen spannend. Er werd gespeeld met het interval systeem, dat wil zeggen dat je een aantal caramboles moest maken afhankelijk van je start moyenne. Zo moest b.v. Jan Dunnewind (Oudleusen) 65 caramboles maken, Rens Jager 80 en Bennie van Rijssen (DOS/Hattem) 90 caramboles. De finale bleef tot de laatste partij spannend en moest beslist worden in de laatste partij tussen Jan Dunnewind en Rens Jager. Jan Dunnewind nog ongeslagen en Rens Jager had één wedstrijd verloren. Naar een serie van 21 caramboles leek er niks aan de hand voor Rens Jager, echter hij miste achtereenvolgens enkele beurten en Jan Dunnewind kon weer bij komen. Deze miste echter de laatste carambole voor de overwinning, waarna Rens Jager de volgende beurt met 7 caramboles de partij winnend afsloot.
Beide eindigden met 8 punten, doch Jan Dunnewind had een betere carambole percentage en werd kampioen van het district Zwolle met een moyenne van 2.29. Rens Jager werd dus tweede met een moyenne van 2.95 en op de derde plaats met 6 punten eindigde Bennie van Rijssen met een moyenne van 3.28. Hij scoorde de hoogste serie van 37 caramboles.

Jan Dunnewind en Rens Jager plaatsten zich voor de gewestelijke finale van de KNBB Noord- Oost Nederland. Deze vinden plaats op 24 t/m 26 januari 2020 bij G.B.C. in Groningen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*