De korfballers van DOS Kampen liepen afgelopen zaterdagavond tegen een trefzeker KV Heerenveen, volgens trainer Michaël Jongman, een onnodig verlies aan. KV Heerenveen komt op het veld uit in de landelijke Hoofdklasse dus de verwachtingen vooraf waren niet erg hooggespannen bij de meegereisde toeschouwers uit Kampen. Toch lieten de korfballers van DOS zien dat ze lang mee konden gaan, echter door de trefzekerheid van de ploeg uit Heerenveen en door het maken van een aantal cruciale fouten wisten de Dossers niet voor een verrassing te zorgen.

Halverwege de eerste helft, bij de stand van 9-4, leek het een eenzijdige strijd te worden.  De ploeg uit Kampen wist zich echter knap te herpakken en vijf minuten voor de rust stond er zomaar de stand van 14-14 op het scorebord. Helaas wist de ploeg dit niveau niet vast te houden en mede door concentratie verlies en door een aantal persoonlijke fouten wisten de korfballers uit Heerenveen dit goed af te straffen. Hierdoor stond er een ruststand van 19-14 op het scorebord.

De tweede helft werd nimmer meer een wedstrijd. Waar de Dossers spraak konden maken op een overwinning, speelde de ploeg uit Heerenveen de wedstrijd zakelijk uit. De voorsprong van vijf doelpunten aan het slot van de eerste helft kon niet meer goedgemaakt worden, zodat de eindstand van 29-24 een terechte weergave was. Jongman was zeer tevreden over een aantal fases in de wedstrijd. Zeker in de eerste helft liet zijn ploeg aantrekkelijk en gevarieerd spel zien. Echter zullen de foutjes in de komende wedstrijden niet meer gemaakt dienen te worden om een positief resultaat te behalen.

Volgende week zaterdag is de tegenstander NIC uit Groningen, de wedstrijd begint om 20.00 in sporthal de Reeve.

Scores: Dennis van Putten 7, Daniël Lewerissa 7, Matthijs Bastiaan 4, Nikita Brehler 3, Yvonne ten Hove 2, Josie Vos 1.