Wisseling van de wacht bij Tweewielerhoek Reinier in Kampen

KAMPEN – Na ruim dertig jaar vindt Reinier Potkamp van Tweewielerhoek Reinier het genoeg geweest. Het is tijd meer te genieten van het leven: vrouw en (klein)kinderen staan voortaan op één. Potkamp doet de bekende fietsenzaak aan de Graafschap in het centrum van Kampen per 1 januari 2020 over aan Wiechel van Heerde, die er reeds twintig jaar werkzaam is. “Het is een geweldige stap om het bedrijf nu als eigenaar te mogen leiden, maar eigenlijk voelt het al die jaren al een beetje eigen”, aldus Van Heerde.

Op dezelfde voet verder
Van plan om veel te veranderen is de nieuwe eigenaar dan ook niet. Van Heerde: “We blijven doen wat we al deden. Dat wil zeggen dat we met de markt blijven meebewegen en inspringen op actuele ontwikkelingen, zoals de leasefiets van de zaak tegen zeven procent bijtelling.” Ook aan de naam zal voorlopig niet getornd worden. De Kampenaar wiens ketting vervangen moet worden kan zodoende nog steeds naar de fietsenzaak met de vertrouwde naam Tweewielerhoek Reinier. “Zie het als een soort eerbetoon aan Reinier, die de zaak al in 1988 oprichtte”, zo licht Van Heerde desgevraagd toe.

Een logische stap
Dat Wiechel van Heerde de zaak ooit zou overnemen stond voor bekenden al een poos vast. Hij begon reeds op zijn vijftiende in de fietsenwinkel van Reinier Potkamp en volgde tegelijkertijd een BBL-opleiding tot tweewielerspecialist. Onder de vleugels van Potkamp leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Dankbaar voor deze kans zal Van Heerde Potkamp dan ook altijd blijven. “Dit is zonder overdrijven een droom die uitkomt!”


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*