Wit Blauw en DOS delen de punten tijdens zinderende korfbalkraker

Een volle sporthal, prachtige entourage, muziek van “de Toestebolten”, confetti, een openingswoord van de burgemeester en een prachtige teampresentatie vooraf. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een prachtige korfbalavond zaterdagavond in “de Reeve”, waar voor de tweede maal dit seizoen de korfbalwedstrijd tussen Wit Blauw en DOS Kampen en gespeeld werd.

Het eerste treffen in november werd na een spektakelstuk gewonnen door Wit-Blauw, dat in de slotfase de wedstrijd naar zich toetrok en won met 29-31. Revanchegevoelens dus bij DOS, en de intentie om het kunstje nogmaals te flikken bij Wit-Blauw stonden bij voorbaat garant voor een mooie avond.

Een prachtige korfbalavond werd het ook. Misschien niet altijd door het geboden spel. De belangen en de rivaliteit zorgen in zo’n korfbalderby dat de zenuwen een rol spelen. De spits werd afgebeten door het eerste doelpunt van Wit Blauw van de hand van Christa van Halm. Vervolgens bleef het een helft lang hectisch, gejaagd korfbal met stuivertje wisselen qua score. Het was DOS dat met voorsprong de rust inging, 12-13.

In de tweede helft bleef de wedstrijd spannend. Er werd snel gespeeld, waarbij heel vaak direct de korf werd gezocht. Vele doelpogingen, soms een serie van schoten achter elkaar, maar door de snelheid en de hectiek was de zuiverheid niet altijd perfect. En zo kon het gebeuren dat op het ene moment de teams achter elkaar scoorden, en even later de productie enkele aanvallen over en weer droog bleef staan. Toch leek DOS als eerst ede wedstrijd naar zich toe te trekken. Na zeven minuten spelen werd een gaatje van drie doelpunten geslagen, 15-18. Wit Blauw wist echter weer aan te pikken en halverwege de tweede helft was de score weer in evenwicht, 19-19. In de slotfase was het Wit Blauw dat eventjes een voorsprong van twee doelpunten had, met 4. min 30 op de klok, 25-23.

Twee treffers van Camiel van Keulen zorgden ervoor dat met twee minuten te gaan er weer een gelijke stand op het bord stond. Zenuwslopende slotminuten braken aan. Op 1.16 een bijna doelpunt voor DOS van Andre Beens, de bal tolde door de korf, maar ging er niet doorheen. Vladimir Slot bracht in de slotminuut Wit Blauw op voorsprong, Iris van Bruggen tekende de gelijkmaker aan. Wit Blauw had nog dertig seconden over voor de laatste aanval, die geen treffer meer opleverde. En zo moesten beide teams genoegen nemen met een punt, 26-26.

Uiteindelijk een verdiend gelijkspel, waarbij beide teams het idee zullen hebben gehad: “deze hadden we kunnen winnen”. Een dankbaar publiek bedankte beide teams voor de mooie wedstrijd.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*