Zalsman/Reflex heeft met talentvolle, jonge libero Lipke selectie rond

(Ingezonden sport)

Na de komst van Niek Tijhuis en de bevestiging van alle andere spelers die willen blijven is er nog meer goed nieuws te melden. Volgend seizoen spelen we met een nieuwe libero, Niels Lipke (16 jaar). Zalsman/Reflex heren 1 heeft daarmee een groot volleybaltalent aan kunnen trekken. Met de komst van Niels is de selectie rond, want Lars Bergman keert volgend seizoen, na een jaar op de libero positie, weer terug op de passer-loper positie.

Na het seizoen stellen we trainingen open voor interessante meetrainers en er wordt druk overleg gepleegd bij de leiding van de ploeg wat de beste opties zijn. Al een aantal seizoenen kwam Niels Lipke tijdens deze trainingen de sfeer proeven. Dit seizoen was het echter een serieuze zaak, want beide partijen vonden de tijd rijp voor een overgang.

Niels (16 jaar) uit Elburg speelde de afgelopen drie seizoenen bij Zwolle, waar hij vorig jaar zowel in heren 2 als in heren 1 (eredivisie) speelde. Niels is enthousiast over zijn overgang naar Zalsman/Reflex heren 1. “Het is een mooi team met een mix van jonge en zeer ervaren spelers. Ik ga het komend seizoen veel leren. Al bij de eerste keer dat ik meetrainde voelde ik een goede sfeer waarin ik verwacht dat ik me optimaal kan ontwikkelen.”

Trainer/coach Henk Gootjes is blij dat Reflex wederom verjongd: “Niels is een jongen met een zeer positieve instelling, maar zeker ook een hoog spelniveau. Stelregel bij Niels is ´ga ervan uit dat hij de bal heeft’. Ik hoop dat Niels zich bij ons verder kan ontwikkelen.” Wij willen namelijk talentvolle spelers verder brengen. Dat kan met ons team vol ervaring en niveau.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*