Villa Nova zamelt €4.200 in voor Oeganda

Door: Linda Veerman

“Het bedrag overstijgt de verwachtingen ruimschoots”; zegt meester Remco glunderend. Openbare basisschool Villa Nova heeft met hun ‘actiedag voor Oeganda’ €4.200 ingezameld voor de stichting UP4S; die zich inzet voor verzorgd onderwijs in dit Afrikaanse land. De cheque werd op dinsdag 21 mei met trots overhandigd.

Het kinderkoor van de Kidsgearschool nam Villa Nova voor de gelegenheid een dag over. Ze vertelden over hun land, hun huis, hun school; hun leven. De optredens en de workshops zang, dans en cultuur, waren energiek, indrukwekkend en educatief. De aanwezigheid van het kinderkoor had veel impact op de Kamperse kinderen.

“Ze hebben met de actiedag geleerd, dat iets wat jij hier doet, van betekenis kan zijn voor een ander, op een andere plek op de wereld. Waardevolle lessen in ‘wereldburgerschap”; aldus meester Remco. De stichting UP4S en het kinderkoor van de Kidsgearschool sloten de dag af met een spetterend eindoptreden en een Afrikaanse markt. Ze zullen de komende maanden nog verschillende kerken en scholen in Nederland bezoeken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*