Zilver voor Isala master vrouwen bij competitie finale

Na twee goede competitieronden in april en mei stonden de master vrouwen van AV Isala’96 op zondag 22 september in Dordrecht op de landelijke finale van de clubcompetitie voor atletes van 35 jaar en ouder. Ondanks dat het team met enkele blessures te maken had, wisten ze gedurende de dag met de sterkste teams mee te komen. Pas tijdens het laatste onderdeel, de 4 x 100 meter estafette, werd het eremetaal verdeeld. De vrouwen van AV Isala pakten zilver, vlak achter PAC Rotterdam en met GAC Hilversum in hun kielzog.

 

De 100 meter sprint stond als eerste op het programma. Martine Gerritsma en Greet Vrijbloed stonden hier namens Isala aan de start namens. Door een valse start van een andere atlete, startte Martine behoudend. Ze wist echter goed door te trekken en finishte in haar serie als 2e in 16.65 seconden. Greet finishte in de tweede serie in een keurige 16.69 seconden. Intussen was Joanne Pap begonnen aan haar wedstrijd verspringen. Met een persoonlijk record en clubrecord V40 van 4.23 meter was ze dik tevreden. Tiny Hellendoorn maakte het voor zichzelf heel spannend door de eerste twee pogingen ongeldig te werpen met de discus. In haar derde poging wist ze het hoofd koel te houden en liet de discus na 33.61 meter in het gras landen. Een uurtje na de sprint stond Greet alweer aan de start van haar volgende onderdeel, de 400 meter. In een sterke race liep ze naar een keurige 1:11,74 minuut.

Bij afwezigheid van Jacqueline Rustidge die een week voor de finale licht geblesseerd raakte, stonden Joke Lorist en Cindy Hoekman aan de start van de 1500 meter. Van dit tweetal wist Cindy de finishlijn te bereiken in 6:06,15 minuten. Joke volgde in een keurige 6:50,56 minuten. Met de kogel stootte Tiny een gedegen serie met als verste afstand 11.65 meter. Dit was goed voor de overall winst. Greet steeg andermaal boven zichzelf uit bij hoog door over 1.35 meter te springen. Dit leverde veel punten op voor het team. Dieke Bakker en Joanne trokken beide de spikes aan voor de 200 meter. Ze startten samen in de eerste serie. Joanne won de serie in 31.37 seconden, wat een clubrecord betekende in de categorie V40. Ondanks een pijnlijke achillespees wist Dieke te finishen in  36.18 seconden.

Na negen onderdelen was het ongekend spannend. De Isala vrouwen bezetten de derde plaats, slechts enkele punten verwijderd  Hellas Utrecht en GAC Hilversum. Het kwam aan op de afsluitende estafette. Hoewel het Isala team het estafettestokje in een prima race rondbracht, moesten Martine, Dieke, Joke en Joanne een gaatje laten vallen op hun directe concurrenten. Hun tijd van 1:02,05 minuut was wel goed voor een verbetering van het eigen clubrecord met ruim 2 seconden. Na controle door de jury bleek dat het team van GAC Hilversum buiten het wisselvak gewisseld te hebben, wat tot diskwalificatie van dit onderdeel leidde. Hierdoor steeg het team van PAC Rotterdam naar de eerste plaats en klommen de Isala vrouwen op naar plek twee. Een prachtig resultaat ter afsluiting van het eerste competitiejaar van het team in deze samenstelling.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*