Zorgen over de sluiting van het dierenasiel Edo Hammers

Dierenopvangcentrum Edo Hammers sluit per 1 augustus de deuren! Voortaan worden Kamper zwerf- en afstandsdieren opgevangen in Apeldoorn, Zwolle of Harderwijk. De reden voor sluiting zou liggen in het feit dat het pand in slechte staat is en opgeknapt moet worden.

Opknappen zou echter teveel geld kosten en dus heeft de dierenbescherming besloten om de locatie Kampen te sluiten. Dit tot grote verbijstering van vrijwilligers, inwoners en van de politiek. De PvdA wil dat het college haar wettelijke taken op het gebied van het opvangen van zwerfdieren serieus neemt en daarom heeft Manfred Haveman vragen gesteld aan het college.

Wij willen weten hoe het college haar wettelijke taak nu gaat invullen en of er ook gesproken is met de dierenbescherming over alternatieven. We hebben ondertussen begrepen dat er vrijwilligers zijn die het pand en de asieltaken willen overnemen. De gemeente moet dan wel willen meewerken. We blijven dit volgen.

Op de foto staat asielkat Dropje, geadopteerd door Janita Tabak. Je kan hem volgen op instagram via @myhypercat. Hebben jullie ook een asieldier?