Zwaar bevochten overwinning KV DOS Kampen/Veltman in Amstelveen

231

Na twee weken rust konden de korfballers van DOS Kampen weer aan de bak. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen stond op het programma tegen concurrent KVA uit Amstelveen.

Om niet in de gevarenzone te belanden moest er gewonnen worden, het verschil tussen beide ploegen bedroeg voorafgaand aan deze wedstrijd drie punten. Bij winst zou het betekenen dat het verschil, met hierna nog vier wedstrijden te spelen, bijna onoverbrugbaar zou worden voor KVA.

De Kampenaren begonnen goed aan de wedstrijd, na vijf minuten spelen stond er al 1-4 op het scorebord. DOS liet de tegenstander merken dat het maar één ding naar Amstelveen was gekomen, en dat waren twee punten. Na 15 minuten was het verschil vijf doelpunten en leek DOS een gemakkelijke overwinning binnen te gaan halen. Echter liep het anders dan verwacht. KVA wist het spel van de geelzwarten toch te ontregelen, DOS had veel moeite met de lengte van de heren en de binnengaande actie van de dames.

Langzamerhand kroop KVA terug in de wedstrijd en werd het verschil terug gebracht naar één doelpunt. In de slotseconde van de eerste helft scoorde Wesley Doorn vanaf de middellijn een echte buzzer beater. Dit bepaalde de ruststand op 11-13.

In de tweede helft kwam KVA steeds beter in de wedstrijd en nam het brutaal de leiding. Met nog tien minuten te spelen was de stand 21-19 in het voordeel van de ploeg uit Amstelveen. Toch wisten de Dossers terug te komen, mede door een sterk spelende Iris van Bruggen. Zij bracht de stand terug naar 21-21 met twee snelle afstandsschoten.
Met de inbreng van Dennis van Putten kwam er meer scorend vermogen en wisten de Kampenaren de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Ze liepen uit naar, uiteindelijk, de eindstand van 23-25. Een flinke opluchting voor de spelers en het meegereisde publiek uit Kampen. Coach Herman Egberts was zeer tevreden over de, volgens hem, ‘terechte overwinning’ en vond het een knappe teamprestatie, ondanks dat de tweede helft slordig en verdedigend niet sterk was.

Scores: Iris van Bruggen 6, Matthijs Bastiaan 5, Daniël Lewerissa 5, Esther Hamberg 3, Nikita Brehler 3, Wesley Doorn 2, Dennis van Putten 1

Volgende week staat de wedstrijd tegen SKF uit Veenendaal op het programma in sporthal de Reeve in Kampen.