200e voucher Duizend Kansen Plan voor Koskamp

Familiebedrijf Koskamp Automaterialen Met o.a. een vestiging in Kampen ontving vandaag, vrijdag 13 juli, de tweehonderdste voucher van het Duizend Kansen Plan. Gedeputeerde Eddy van Hijum reikte de voucher uit. Koskamp gaat 33 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleiden tot logistiek medewerker. Wethouder Martha van Abbema is aanwezig namens de gemeente Twenterand.

Duizend kansen
Het Duizend Kansen Plan richt zich op groepen die moeilijk betaald werk kunnen vinden; jongeren, ouderen en vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders). Gemeenten, scholen en bedrijven uit Overijssel kunnen subsidie aanvragen voor een leerwerktraject voor mensen uit deze doelgroepen. Een leerwerktraject bestaat uit opleiding, begeleiding en werkervaring, dat vergroot de kansen op betaald werk.

Koskamp Automaterialen
Familiebedrijf Koskamp uit Den Ham is een groothandel in automaterialen en banden. In totaal gaan 16 kwetsbare jongeren en 17 kwetsbare ouderen bij Koskamp aan de slag met een leerwerktraject. Met intensieve begeleiding en scholing ontwikkelen ze vaardigheden en competenties die nodig zijn om op de arbeidsmarkt te functioneren. Koskamp streeft ernaar om de 33 mensen zelf een betaalde baan aan te bieden. Als dat niet lukt, probeert Koskamp ze te begeleiden naar een baan bij een ander bedrijf.

Arbeidsmarkt
Bram Teun Koskamp, Liesbeth Koskamp en oprichter Johan Koskamp vormen samen de algemene directie van Koskamp. “Vanuit onze maatschappelijke en sociale rol willen wij op deze manier graag wat betekenen voor kwetsbare groepen. Wij vinden het belangrijk dat mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen om mee te doen aan het arbeidsproces. Door te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen en door mensen de juiste aandacht, coaching en opleiding te bieden kunnen ze zich ontwikkelen tot waardevolle krachten voor ons en voor de arbeidsmarkt.”

Iedereen doet mee
Het Duizend Kansen Plan is gestart in het voorjaar van 2018 en loopt tot eind 2019. In totaal zijn duizend vouchers beschikbaar voor leerwerktrajecten. Koskamp krijgt op 13 juli de tweehonderdste voucher uitgereikt door gedeputeerde Eddy van Hijum. “Om de Overijsselse economie draaiend te houden, hebben we iedereen nodig. We kunnen het ons simpelweg niet permitteren dat mensen werkloos thuis zitten. Als provincie ondersteunen we gemeenten, scholen en bedrijven die met leerwerktrajecten mensen klaar maken voor de arbeidsmarkt. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen mee doet.”


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*