In 2016 record bezoekersaantal Nieuwe Toren

Maar liefst 4831 mensen hebben het afgelopen jaar de nieuwe toren beklommen, de meeste bezoekers gaat het natuurlijk om het uitzicht, maar toch zijn er meer redenen te bedenken waarom die Nieuwe Toren zo in trek is.

Kampens hoogste monument en blikvanger staat pontificaal in de Kamper binnenstad en is natuurlijk overduidelijk aanwezig. Exploitant Jos Hogenbirk van het bedrijf Kamper Events wijdt de toename van het aantal beklimmingen niet zomaar aan de natuurlijk aantrekkingskracht van de historische Kamper reus: “De toename heeft voornamelijk te maken met de “escape-room. Het merendeel wat de toren bezoekt komt daarvoor, natuurlijk heb je de Open Monumentendag, Koningsdag, het Stripspektakel en de Kamper Ui(t) dag, die nemen samen ongeveer een derde in beslag, de rest komt inderdaad doordat bezoekers in de “escape-room” het Mysterie van de Monniksorde willen ontrafelen of van losse beklimmingen”.

Het spel in de “escape-room” is slechts één van de activiteiten die het bedrijf organiseert: “Je wordt 1 uur lang ‘opgesloten’ in de Nieuwe Toren in Kampen, een bijzonder monument uit de 17de eeuw. In de Nieuwe Toren staan verschillende spellen en raadsels klaar die je door samenwerken moet oplossen, alleen zo kom je achter de naam van de dader! Heb je de naam gevonden, dan is het de bedoeling dat je het luid van de toren schreeuwt, zodat heel Kampen het weet! Een uitdagend spelconcept met een historische achtergrond.” aldus Hogenbirk. Ook gebruikt het bedrijf de locatie voor andere activiteiten of spelconcepten zoals “Wie is de mol” en een vlaggenspel.

De nieuwe Toren is het hele jaar door te beklimmen. “Tijdens activiteiten en evenementen zijn we sowieso aanwezig, maar er kan ook een afspraak gemaakt worden om tijdens een bedrijfsuitje of familiedag de toren te beklimmen. “Voor de lol hebben we een keer met ‘Kamper Krieken’ tijdens de langste dag de toren ’s morgens om 04:30 open gesteld om diverse mensen de mogelijkheid te bieden mooie foto’s te maken van de zonsopkomst. Niet de meest gebruikelijke tijd, maar het was wel een prachtig moment dat zogenaamde Gouden uurtje.”

“We zijn nooit te beroerd om de toren op te moeten stellen, we vinden het beklimmen zelf stiekem ook nog steeds leuk”

Kijk voor meer info op www.kamperevents.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*